|
|||||||
| Eğitim Eğitim Dünyasından Haberler, Gelişmeler. Liseler ve Üniversiteler.. |
![]() |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Arama |
|
|
#1 |
|
Eski Açık
Üyelik tarihi: Jul 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Yaş: 29 Mesajlar: 4,741
![]() |
Hazırlanan gençlere her türlü önerilerde bulunabilirim,
Mesleğim bu, Milli eğitime bağlı çalışmıyorum özel ders-öğrenci koçluğu-birkaç arkadaşımla birlikte açtığımız etüd merkezi-soru hazırlama yani söyleyeceğim her söze güvenebilirsiniz. 6-7 senedir bu işin içindeyim. Sorularınızı bekliyorum..
|
|
|
#2 |
|
Eski Açık
Üyelik tarihi: Jul 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Yaş: 29 Mesajlar: 4,741
![]() |
Kısaca çalışma yöntemlerinden başlayayım ben.
Kendi branşımdan başlıyorum, Biyoloji: Kolay bir ders, çalışan yapıyor, kendinizi verirseniz 1 ayda tüm biyolojiyi konu anlatım olarak rahatlıkla bitirebilirsiniz, geri kalan aylarda da soru çözer form tutarsınız, YGS ve LYS konuları hemen hemen ortaktır, tek fark sistemler, sistemler de konudur ha. Haberiniz olsun da dikkat edin sistemlere. Sayısalcılar YGS-LYS'ye ortak çalışabilirler bu avantajları var biyolojide, YGS'ye kadar çalışın adam gibi YGS biyolojisini, kalan birkaç ayda zaten sadece test çözersiniz ve sistemleri öğrenirsiniz, fazlasıyla yeter bu süreç sistemler için. Evde kendiniz öğrenebilirsiniz ayrıca, özel derse gerek yok, bunu çok yaymayın da özel dersimizden olmayalım. Lise 2'de Solunum-Fotosentez Lise 3'te Kalıtım konularına ve tabii ki sistemlere (bu dağıtılmıştır 2 seneye) biraz daha önem verelim. Kimya: Kolay görünür ama çok kurnaz derstir, bazı konuları kendi başınıza öğrenirsiniz, bazılarını öğrenemezsiniz, organik hariç genel kimya için konuşmak gerekirse en baba konular tabii ki Mol ve Gazlar, Mol kimyanın temeli bariz (Lise 2'de gösterilir, yeterli önem verilmez genelde) Gazlar da aynı şekilde Lise 2'de gösterilir. Mol'ün mantığını kaptınız mı gerisi kolay, halen mol sorusu çözebileceğimi idda ediyorum, bir tane H atomuna mesela 1 gram demeyeceksiniz 1/Na gram diyeceksiniz, buna dikkat edin, mantığını kavrayın ezberden çözmeyin biraz da soruları okurken dikkat edin, Gazlar ise çok pis konu ya, adam istediği kadar kazık soru hazırlıyor gazlardan, doğruya doğru, gazları iyi çözmek için Kimyasal Tepkimeler konusunu da iyi bilin, olmaz yoksa, olur da, yarım olur. Fizik: Hemen hemen hiçbir konusunu tek başına kitaptan öğrenemezsiniz, biraz temeliniz olması için hocanızı iyi dinleyin, evde konunun mantığını az çok anlamış olarak çalışın konuya. İyi haber: Fizik de Kimya da Biyoloji de 4 seneye dağıtılmış olsa da 1 ayda tamamen bitirebilirsiniz, içeriklerinde çok bir şey yoktur. www.korfezvideo.com (Fen dersleri için) www.mustafatekinay.com (Fizik için kullanabilirsiniz ama korfez yeterlidir anlamazsanız başvurun) www.ekolhoca.com (Matematik 1'de iyidir) www.lutfizorlu.com (Matematik 2 için önerilir genelde) www.detaygeomat.com (Geometri konu anlatımı için kullanın) www.bayramaltun.com (Geometri soru çözümü için kullanın) Bu siteler videolu konu anlatımı içerir, Faydalanın bunlardan. Matematik: Valla bu ders 1 ayda biter diyemeyeceğim çünkü sırf Türevi İntegral'i 1.5-2 ay sürer. Matematik 1 için soru çözüp mantık yürüteceksiniz, Mat 2'de çok mantık olayı yok, çalışan yapar derler ama siz konuyu öğrendiğinizi düşünüyorsanız çözmeyin o konudan başka soru, boşverin, arada hatırlamak için bakın şöyle bir haftada 1 20 soruluk 2 test çözün mesela. Hafızanızdan zaten kolay kolay silinmez öğrenilen bir konu ama içiniz rahat olsun bari. Trigonometri-Limit-Türev-İntegral bunlara çok dikkat edin.Geometri: Bir temel geometri vardır bir de entel geometrisi (arkadaşımın kullanımı ) Temel geometri aslanlar gibi (aslan olmadı pardon koçlar gibi diyelim ) Üçgen Çokgen Çember içerir ama entel geometrisi yok Katı Cisimmiş Uzay Geometrisiymiş Analitikmiş... Ama temel geometriniz iyiyse panik yapmayın, Analitik formül ağırlıklı, Katı Cisim de öğrenilir rahatça. Müjde, temel geometri de ortalama 1 ayda rahat biter, kendinizi verin yapamayacağınızı düşünmeyin ama.Şimdilik yeter bu kadar, genel olarak yazılabilecek her şeyi yazdım, sorularınızı cevaplarım. Hadi bakalım, çalışın. Ertelemek yok, orucum başım ağrıyor yok bugün basket oynadım yoruldum yok tatilde ders mi çalışılır, olmaz öyle, her zaman çalışacaksınız. Nasıl takımlar istikrarsız futbolcu sevmezse sen de istirarsız olma.
|
|
|
#3 | |
|
-Öleli Yıllar Oluyor
Üyelik tarihi: Jul 2011 Futbolcu: 8- Sezer Öztürk Yaş: 18 Mesajlar: 1,163
![]() |
Alıntı:
|
|
![]() |