Eski Kaptan Ümit Özat´tan Fenerbahçe yorumu: "Transferde hata yapıldı. Kewell ile Baros alınabilecek futbolculardı ama Josico ile Maldonado tercih edildi"
'Çift forvet’
Fanatik'in haberine göre yaşadığı sağlık problemi nedeniyle bir sürü önce aktif futbolculuk yaşamını noktalayan Ümit Özat, eski takımı Fenerbahçe’nin transferde hata yaptığını ileri sürdü. Galatasaraylı Kewell ile Baros’un, Fenerbahçe’nin alabileceği çapta oyuncular olduğunu kaydeden Ümit, “Ancak yönetim, Josico ve Maldonado’yu aldı. Tabii ki, bu, onların tasarrufu” dedi. Kanarya’nın çift forvet oynaması gerektiğini ifade eden tecrübeli oyuncu, bu sistemle çok daha başarılı olunacağını savundu.
‘Bırakmaz ama’
Anelka ile Kezman’ın, takım tek forvet oynadığı için ayrıldığı iddiasında da bulunan Ümit Özat, şöyle konuştu: “Yoksa ikisinin de kalitesi biliniyor. Sistem yüzünden ikisi de sıkıntı yaşadı ve ayrılmak zorunda kaldı. Aynı durum Semih ve Güiza için de geçerli. Alex ile Emre Belözoğlu, bu takımda mutlaka oynamalı. Fenerbahçe’nin savunmasında hiçbir problem yok. Fenerbahçe, şampiyonluk yarışını asla bırakmaz. Ancak bana göre, Beşiktaş yarışta bir adım önde bulunuyor.”
maraton.com.tr