Fenerbahçe Taraftar Forumu

Geri Git   FENERBAHÇE TARAFTAR FORUMU > Fenerbahçe Spor Kulübü > Fenerbahçe Spor Kulübü Haberleri > Köşe Yazıları

Köşe Yazıları Fenerbahçe Konusunda Yazılmış Köşe Yazıları

Paylaş Seçenekler Arama
Eski 06-01-2010, 19:44   #1
apolovefb
1907 UNİFEB
apolovefb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Futbolcu: 2- Diego Lugano
apolovefb is on a distinguished road
Standart Semih'i eleştirenler üç kuruşa takımı satar!

Vay efendim neymiş...
Nasıl olurmuş da, Fenerbahçe’nin öz evladı Semih, Fenerbahçe’yi mahkemeye verebilirmiş!
Kennet Anderson alındı.
Semih yedek.
Washington alındı.
Semih yedek.
Nobre alındı.
Semih yedek.
Anelka alındı.
Semih yedek.
Kezman alındı.
Semih yedek.
Güiza alındı.
Semih yedek.
Önce şunu koyalım ortaya...
Semih, Fenerbahçe’nin ‘öz evladı’ filan değildir; hep ikinci planda tuttuğu ‘üvey evladı’dır.
Fenerbahçe, Kızılay değil...
Elbette ki, istediğini alır, istediğini satar, istediğini oynatır, istediğini oynatmaz... Ancak, yukarıda adı geçen yabancılara gösterilen ‘manevi destek’ Semih’ten esirgenmiştir.
Bugün ‘profesyonelliği’ tartışılan Semih, gerçek bir profesyonel olduğunu göstermiş, gıkını bile çıkarmadan kulübede oturmuştur... Yukarıda adı geçen yabancıların hepsi havagazı çıkarken, sadece yedek Semih’in gol kralı olması ise, kaderin cilvesidir sanırım!
Mahkeme meselesine gelince...
Dedim ya, Fenerbahçe Kızılay değil; elbette ki, sözleşmelerden doğan haklarını kullanacak, kulübün çıkarını kollayacak, gayet normal... Futbolcu da, yapılan işlemin hukuki olmadığını düşünüyorsa, hukuk yoluyla haklarını arayacak... Büyük ihtimal uzlaşılır... Uzlaşılmazsa, önce Federasyon, olmadı hakim, işin adını koyacak; haklının hakkı teslim edilecek.
Peki, Semih’in itirazı ne?
Gayet insani bir tepki...
Gökhan Gönül’le Volkan Demirel’e 900 bin Euro zam yapılmış, Deivid’e 1 milyon Euro zam yapılmış, Lugano’ya 1.3 milyon Euro zam yapılmış... Semih’e ise, sadece 35 bin Euro.
İşte, bana göre, zurnanın zırt dediği yer burası...
Fener ister verir, ister vermez.
Semih ister beğenir, ister beğenmez.
‘Basın’a giren çıkan ne birader?
Koca koca gazeteciler, neden, sadece objektif şekilde olan biteni aktarmak yerine, Fenerbahçe’nin avukatlığına soyunuyor? Fenerbahçe’nin avukatı mı yok?
Ayrıca... Deniyor ki, “Semih para için Fenerbahçe’yi mahkemeye vermeye utanmıyor mu?”
Utanmadan bunu soran gazeteciler, kendilerine üç kuruş az maaş verildiği zaman, “Ben bu gazetede çalışmak istemiyorum” demiyor mu? Veya, kendilerine üç kuruş fazla maaş veren çıktığı zaman, şak diye istifa edip, başka gazeteye geçmiyor mu? Bir gazeteden bir başka gazeteye geçen gazeteciler, “İznimi kullanmadım, fazla mesaim verilmedi, hakkımı yediler” filan diyerek, eski çalıştıkları gazeteyi mahkemeye vermiyor mu?
Ya da taraftar...
Semih’e küfür yağdıran taraftarlar, bilet fiyatlarına üç kuruş zam yapıldığı zaman, “Ölümüne seviyorum” dedikleri kulüplerine taş yağdırmıyor mu? Tribünleri boş bırakmıyor mu? “En büyük başkan bizim başkan” diye omuzlara aldıkları adamın yedi sülalesine giydirmiyor mu?
Demem o ki...
Fenerbahçe profesyonel kulüptür, Semih de profesyonel futbolcudur... ‘Amatör’lükten kurtulamayan gazetecilerin ve taraftarların yaptığı ise, ayıptır, ikiyüzlülüktür.

Euro 2016’yı istiyorsan...
Geçen hafta Euro 2016’ya ev sahipliği yapacak aday şehirleri yazdım; “Trabzon’un listede olmaması maalesef normal, Eskişehir’in bu işin altından kalkması zor, Konya ve Kayseri ise, yetersiz sosyal hayatı nedeniyle yabancı basının hedefi olur” dedim.
Doğal olarak, hakaret yağdı... En çok da, “İstanbul’dan sallıyorsun, sen Trabzon’u hiç gördün mü? Konya’ya Eskişehir’e Kayseri’ye hiç geldin mi?” diye eleştirildim.
Birincisi, gerçek Trabzonlular tanır; kalbi Trabzon için atan bir İzmirliyim, çok sık giderim Trabzon’a... Eskişehir’de akrabalarım var, avucumun içi gibi bilirim. Kayseri ve Konya’ya gitmeyen adama gazeteci demezler zaten...
Cevabım şu:
“Ben sizin oraları gördüm... Siz hiç Avrupa Futbol Şampiyonası gördünüz mü?”
Bir şehrin futbolu çok sevmesi, o şehrin Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapabileceği anlamına gelmez... Sivas da çok seviyor futbolu... 30 bin yabancı seyirciyi taşıyabilir mi?
Yılmaz Büyükerşen Eskişehir’e çağ atlattı, gelişimiyle gurur duyulacak bir kent haline getirdi. Ama, Avrupa Şampiyonası takip etmiş biri olarak diyorum ki, 2 veya 4 ülkenin takımını ağırlamak için, sel gibi gelip, sel gibi giden 30’ar bin kişilik kafileler için yeterli değildir.
Konya veya Kayseri, elinde bira şişeleriyle gezinen 20 bin İngiliz taraftarı ağırlayabilir mi? “İçki şarttır” demiyorum, basit bir örnek veriyorum... ‘Dünyayı etkileyen Mevlana hoşgörüsü’nün başkenti Konya, sokakta içki özgürlüğüne hoşgörü gösterebilir mi?
Üstelik... 2016 Avrupa Şampiyonası, Ramazan ayına denk geliyor.
Tekrar ediyorum:
Futbol Federasyonu, ‘kalkınmadan sorumlu bakanlık’ değildir... Madem, Avrupa Şampiyonası’na evsahipliği yapmayı bu kadar çok istiyorsunuz... Şehirlerinizin altyapısını ihmal eden, yıllarca geride bırakan siyasilere kızın... Yapışın yakalarına, hesap sorun.
Sizin lehinizedir bu sorular.
Goygoycular aleyhinizedir.
İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve bana göre bir de Adana... Başka şehir, bu işin altından kalkamaz... 2010’a geldik, 81 vilayetimiz içinde sadece 6 şehrimiz ‘uluslararası boyut’ta... Goygoycuların yarattığı eserdir bu... Gerçeklerin altını çizenlerin değil.

YILMAZ ÖZDİL
Eski 06-01-2010, 20:05   #2
damir/alex20.fan
Şeboist
damir/alex20.fan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Futbolcu: 10- Alex De Souza (C)
damir/alex20.fan is on a distinguished road

Semih ile olan kısımları okudum helal olsun harika bir yazı yazmış korkusuzca ayrıca

Alex De Souza
#10#

Sevmişim seni herşeyden fazla
Ölünce FENER yazsın mezar taşımda
Tek gerçek sensin yalan dünyada
Koymuşum cinconuna 8taşına

ŞEBrOck & D/D
damir/alex20.fan isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 10-01-2010, 07:20   #3
Fatih Çelik
Beklenti Yok,Hayal Kırıklığı Yok
Fatih Çelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Futbolcu: 77- Gökhan Gönül
Fatih Çelik is a splendid one to beholdFatih Çelik is a splendid one to beholdFatih Çelik is a splendid one to beholdFatih Çelik is a splendid one to beholdFatih Çelik is a splendid one to beholdFatih Çelik is a splendid one to beholdFatih Çelik is a splendid one to beholdFatih Çelik is a splendid one to beholdFatih Çelik is a splendid one to beholdFatih Çelik is a splendid one to beholdFatih Çelik is a splendid one to behold

Yılmaz Özdil seni boşuna sevmiyorum ben ya
Bir insan bu kadar güzel anlatabilir meseleleri
Ellerine sağlıkkkkkkkkkk
.
.
No_Expectation No_Disappointment
.
.
.
.
.
Kendi düşen ağlamaz,Ağlama Fenerbahçem
Fatih Çelik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 10-01-2010, 10:52   #4
canary yellow
Eski Açık
canary yellow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Futbolcu: 77- Gökhan Gönül
canary yellow is on a distinguished road

Hiç bir babada üvey evladına oturduğu yerden yılda 3 milyon vermez biz veririz .hele bu kendini üvey evlat gören şahıs ailesini hasımlarına şikayet ederse konuşmayada hakkı olmaz.
Tanrı,iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır;yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı'yı kullanırlar
(GİARDANO BRUNO)
canary yellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 10-01-2010, 11:06   #5
fbs1907
Guest

bu adamda spor yazmaya başladı yaa...
sanane kardeşim,
sen kimsin...
Eski 10-01-2010, 11:27   #6
şarlotan
Müdavim
şarlotan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Futbolcu: 5- Emre Belözoğlu
şarlotan is on a distinguished road

Yılmaz'cım severim seni ama bazen harbiden iyi saçmalıyorsun..

şarlotan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 10-01-2010, 12:08   #7
damir/alex20.fan
Şeboist

herkes işine geldiği gibi bakıyor olaya nesi saçmalık ya adam herşeyi açık açık söylemiş işte
Uğur Boral,Semih bu takımda artık istenmeyen adam haline gelmiş ben bunu anlıyorum artık adamlar ne yapsa yaranamıyor

Alex De Souza
#10#

ŞEBrOck & D/D
Eski 10-01-2010, 19:32   #8
estarfin
SarıKanaryalar Yönetim
estarfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
estarfin is on a distinguished road

helal olsun sana yılmaz özdil.ne kadar güzel bir yazıdır bu ya!evet bu adamda spor yazmaya başlamış belki ama keşke hep bunun gibi adam gibi adamlar yazsa sporu.bizde keyif alsak,bıyık altından hep böyle gülsek

Siyah çoraplılardan doğan bu sevda
Büyüyor omuzlarımızda..
estarfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 10-01-2010, 23:09   #9
Phantom
1907
Phantom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Futbolcu: 5- Emre Belözoğlu
Phantom is on a distinguished road

Alıntı:
damir/alex20.fan isimli Üyeden Alıntı Mesajı göster
herkes işine geldiği gibi bakıyor olaya nesi saçmalık ya adam herşeyi açık açık söylemiş işte
Uğur Boral,Semih bu takımda artık istenmeyen adam haline gelmiş ben bunu anlıyorum artık adamlar ne yapsa yaranamıyor
Semihi anlıyorumda Uğur Boral ne yapmış.
Phantom isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 10-01-2010, 23:35   #10
damir/alex20.fan
Şeboist

Alıntı:
Phantom isimli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Semihi anlıyorumda Uğur Boral ne yapmış.
neye karşı çıktığını anlayamadım yani ne yapmış derken?

Alex De Souza
#10#

ŞEBrOck & D/D

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama