|
|||||||
| Köşe Yazıları Fenerbahçe Konusunda Yazılmış Köşe Yazıları |
![]() |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Arama |
|
|
#1 |
|
1907 UNİFEB
Üyelik tarihi: Dec 2008 Futbolcu: 2- Diego Lugano Yaş: 20 Mesajlar: 5,046
![]() |
![]() ESAT DERGİ Asmak lazım, kesmek lazım, acaba F.Bahçe'ye kim lazım? Fenerbahçe'nin neresine ne lazım? Colin Kazım? Transfer sezonu Ocak'ta resmen start alıyor. Fenerbahçe teknik ekibi bunun rüyasına yatmıştır değil mi? Çünkü benim de söyleyeceklerim var! Bu gazetelerin işi değil. Aşure mevsimleri geldi, onların işi çinko yapma zamanı şu sıralar. Kızıyoruz, gülüyoruz, ediyoruz ama işleri gerçekten zor. Kulüpler kendi çıkarları için haber kaynaklarını kapatmış, düşünün. Siz ne yazardınız? Ve okuyucu maalesef bunu tercih etmişse... Yakın dönemden bir ufak anı tazelemesi yapalım. Ecnebiler buna flashback diyor işte. Fenerbahçe Trabzon deplasmanındaydı, ligi bitiriyordu. Profilo Alışveriş Merkezi'nde bir adet ben. Kafenin ismini de verelim reklam olsun, internet ya özgür mecra. OKafe'de yudum yudum maçı izliyorum, aklım sakin. Zaman zaman twitterim'dan da fikir patlaması yapıyorum. O gün gördüğüm şeylerden artık sıkıldığımı hissettim. Fenerbahçe bir takım elbise ama kolları içine geçmiş. Fenerbahçe yine zaman zaman koşan bir adam ama elleri cebinde. Fenerbahçe ayakta ama bazen kollarını yanında getirmeyi unutuyor! Fenerbahçe ellerini kullanmak varken, yumurtayı kafasında taşıyor. Futbola vurursak sarı-lacivertin en teknik özeti budur. Futbolun teknik kısmı için fikir-ahkam arasında fark var. Ahkam 'olmalı' demektir, 'yapın' demektir, bu 'doğru' demektir. Fikir ise başına bence koymadan yazarak, gördüğünüzü söylemektir. Tespit edersiniz, algınızla, futbol sözlüğünüze göre söylersiniz. Mevsimler değişti, ben de değiştim biraz bu aralar. Fenerbahçe'nin kanat problemi geçmedi, ne yapsa olmuyor. O zaman zaman buhranlara sokan futbolun en büyük nedeni bu! Christoph Daum'un 'ofansif bir futbolcu' sözünü deşifre ediyorum. Bilmiyorum Herr ile ne kadar aynı frekanstayız da! Fenerbahçe'ye çizgiden çizgiden akan bir oyuncu şart. Öyle sağı solu belli olan değil, dümdüz olsun gerekirse. O kadar çizgiye yakın olacak ki gerekirse taça çıkacak bazen! Hızsa 100 km/h hıza saniyeler sonra yükselecek, o derece! Boyu, posu, kaşı, saçı önemli değil, önemli olan gitmesi. Gökhan Gönül'ün sağ açık oynayananın orta açanı ve daha hızlısı. Biliyor musunuz 2000'den beri hiç böyle bir futbolcu olmadı. Bazı özelliklerini tamamlayan vardı ama klasik kanat hiç olmadı! Mevkiilerden, bileklerden devşirme kanatlar oluşturuldu. Bazı maçlar da bazı isimler evet oynadı ama hep 'bazıda' kaldı. Şu an içinizden der gibisiniz 'gününde bir Colin veya Uğur' diye. Hızlılar, topu atıp giderler işte ne güzel diye. Hayır derim ben de size, onlar sürekli açılı değil! Çizgiyi fazla kullanmak vardır, çok fazla, sanki lazım olan bu. Kanatlarda atomdan bir karınca! İleri, ileri, ileri, ileri. Aklıma ilk gelenleri çorba modunda sayıyorum. Colin Kazım Richards, Uğur Boral, Gökhan Emreciksin. Burak Yılmaz, Mehmet Yozgatlı, Serkan Balcı. Tuncay Şanlı, Ümit Özat, Serhat Akın, Ali Güneş. Ali Akdeniz, Abdullah Ercan ve fazlası... Aman unuttuklarım bana gücenmesin de! Bu isimler yakın geçmişte F.Bahçe'nin kanat(orta) oyuncuları. Forvete yakın ya da yan forvet oynayanları düşünmedim. Bu kızarmış kanatçılar benden ehliyet alamazlar. Bir Abdülkader Keita düşünüyorum Fenerbahçe'de, gözlerim kapalı. 50 metrelik bir mesafede, çizginin tamamen içinde, seri! Şu an Fenerbahçe'nin futbolunda hijyen sıkıntısı var. Top hep ellerinde da olsa da oyun kirleniyor. Derinlemesine kısa ara paslar, kreatiflik evet güzel de... Sağ kanatta bu akar, sol açığı bu parçalar denilen bir kadro gerek. Bu sezonu da dahil edin maça çıkan kadrolara bakın! Şimdi bakın. Maalesef yıllardır bu sorun var, acaba kim görecek, kim duyacak. Köşe bucak bilinmeyen ya da bilinen yerlerden öneri isim verilebilir de! İşte bu benim işim değil, bunun için orada çalışanlar var. (Siz isterseniz verebilirsiniz, tarifi aldıysanız tabi...) Sözün özü Fenerbahçe'ye seçilmiş bir kişi gerekiyor. Matrix filminden aşırma biri diyorum ben buna. Klasik açık futbolcusu değil, ufak tefek olsun gerekirse, çizgi oyuncusu. Christoph Daum, ben bir şey buldum derken topu sana atıyorum. Tam dürüst olmak gerekirse ara transfer yapmam ya aslında, neyse! ***************************************** EURO2016 TÜRKİYE, BU SEFER HAYAL DEĞİL Yüzyıllardır olduğu gibi yine kenetlendik bir şeye talibiz. EURO2016 için insanlar çılgın gibi çalışıyor, kutsal hareketler! Düşündükçe 'ah keşke' çekenlerden biri de benim, hayal gibi. Fakat 'yok yapamayız, vermezler' kümesinde değilim, neden olmasın... Ve artık zamanı da geldi, bazı şeylerin zamanı vardır. Önceki hafta adaylık süreci içinde logonun tanıtımı yapıldı. Beğenme kıstaslarımız o kadar yükselmişki, yine çatlak sesler vardı. Evet renkler ve zevkler, kişisel düşünceler olabilir de. Logo şık sade fazlası olmayan olması gerektiği gibi değil miydi? Lale neden mi oradaydı? Sayın Murat Bardakçı bunu anlatsa ya... Lale Hollanda kadar bizim de, bizim tarihimizden, özümüzden. Biliyorum İstanbul'lular lalelere kızgın (!) Lale devrini bırakalım ve düşünelim, herkes bu işin ucundan tutmalı. Rakipler İtalya, Fransa, zor gibi gözükseler de avantaj biz de. Stat yapımı konusunda tedirginlikler benim bünye de mevcut! Şükrü Saracoğlu'nun stat listesinde olmaması da ayrı! Kötü laflar hazırladım buna karar verenlere de geçiyorum şimdilik. Bu işin bir formatı var, bir kıstasları var, resmiyeti var. UEFA'nın bir değer klavuzu var, istedikleri var, hepsini unutun. Organizasyon yapmak istiyorsanız önce onu deli gibi istemelisiniz. Az buçuk ben de senelerdir adaylıkları takip ediyorum, kararları. Komiteleri dramamızla, neşemizle, tutkumuzla vurabiliriz. Ülke içinde biz futbolu ne kadar seviniyoruz yine sorgulayalım. Yine birbirimizi yiyelim, o ayrı. Fakat bu işi istediğimizi kitle olarak UEFA'ya yansıtmamız gerekiyor. Kilit kelime; tutku. Buna uygun ses getirecek bir eylem lazım! Polis filan da müdahale etmez hem eminim. UEFA'nın buradaki insanların futbol için delirdiğini bilmeli. UEFA buradaki insanların bu iş için kenetlendiğini görmeli. Avrupa Futbol Şampiyonası diyerek geçmeyin, ihtiyacımız var! Şimdi düşünme sırası hepimizde bu tutkuyu nasıl yansıtırız? İstiyoruz demekten daha öte neler yapabiliriz. Aziz Yıldırım farklı istekten tribünlerde kısıtlama olmasın diyor. UEFA'nın kararı vermesine aylar kalmışken, yapamaz mıyız? Tribünleri birkaç maç da olsa ya da tamamen aynı eskiler gibi. Ortadan ikiye bölerek EURO2016 için diyemez miyiz veya... Ütopya, mütopya 'inşallah alırızı' bırakalım artık, tutku diyelim! Güney Kore ve Japonya Dünya Kupası'na nasıl ev sahipliği yaptı? Çok ufak bir fısıltı: Andre Santos'un Dünya Kupası sonrasında bir 15'liğe gitmesini bekliyordum. Görünen o ki Brezilya kupayı kazanırsa (ki favorim herkese rağmen) Santos bu rakamın da üstüne gidecek, demedi deme İbrahim. Sevgiler! An be an Esat DERGİ Takip edin... http://twitter.com/esatd
|
|
|
|
#2 |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Yaş: 45 Mesajlar: 13,086
![]() |
Daum klasik çizgi oyuncusundan ziyade, hızlı top taşıyan ve ceza sahasına girip gol arayan adam istiyor. Çünkü orta sahanın göbeğindeki adamlar savunma ağırlıklı oynuyor. Bu durumda orta sahanın kenarlarındaki adamların atak yönünün tersinden gelerek forveti çogaltmaları gerekiyor.
Yani sağdan Serhat'ın getirdiği topta soldan ceza sahasına girip gol atan Tuncay istiyor.
|
|
|
|
#3 | |
|
Eski Açık
Üyelik tarihi: Jul 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Mesajlar: 3,819
![]() |
Alıntı:
Insanların mutlulukları yada mutsuzlukları,talihin olduğu kadar Kendi karakterlerinin de eseridir.!! (La Rochefoucauld) Tanrı,iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır;yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı'yı kullanırlar (GİARDANO BRUNO) |
|
|
|
|
|
|
#4 |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 10- Alexsandro de Souza Mesajlar: 3,999
![]() |
abi topuz ve santos ne kadar oynadılarki 10 gol ortalaması tutturacaklar yıllık. mehmet topuz ve santos'a şuan için sadece maç başı gol/asist ortalaması yapabiliriz...
santosun önünde özer oynayamaz, göreceksiniz soldan çok atak yiyeceğiz ve bu kabak santosa patlatılacak taraftar tarafından.
|
|
|
|
#5 |
|
Eski Açık
Üyelik tarihi: Jul 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Mesajlar: 3,819
![]() |
zaten bizim de feryadımız golcü özellikte olmamalarından.kanatta açık oynayan adamın golcülük özelliklerininde olması lazım.yüklendik alex le guizanın sırtına.rakipte göbeği kapattımı onlarda çaresiz kalıyor.sağ bek gökhan harici kaç oyuncumuz var bindirme yapan adam eksilten faul alan penaltı yaptıran çizgiye inip orta yapan.
Insanların mutlulukları yada mutsuzlukları,talihin olduğu kadar Kendi karakterlerinin de eseridir.!! (La Rochefoucauld) Tanrı,iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır;yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı'yı kullanırlar (GİARDANO BRUNO) |
|
|
|
|
|
#6 |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 10- Alexsandro de Souza Mesajlar: 3,999
![]() |
valla abi,
gökhanın önünde dediğiniz kriterlerde adamımızın olması lazım, aynı şekilde santos'un da önünde... o zaman daha fazla gol atarız belki güiza bile gol atar
|
|
|
|
#7 |
Üyelik tarihi: Sep 2008 Futbolcu: 2- Diego Lugano Yaş: 42 Mesajlar: 3,802
![]() |
topuz ve santos olarak düşünmeyelim. sağ ve sol açıklarımız toplamda kaç gol attılar diye düşünelim o zaman. spor1963 abimizin dediği doğru bence. kanat adamları gol üretimine katkı yapmayınca Alex ve Guiza'da iş düğümleniyor.
|
|
|
#8 | |
|
Guest
|
Alıntı:
yanlız uğur arkasında carlos haricinde oynadığı herkesle olumlu performans vermiştir. |
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
|
|