Fenerbahçe Taraftar Forumu

Geri Git   FENERBAHÇE TARAFTAR FORUMU > Fenerbahçe Spor Kulübü > Fenerbahçe Spor Kulübü Haberleri > Köşe Yazıları

Köşe Yazıları Fenerbahçe Konusunda Yazılmış Köşe Yazıları

Paylaş Seçenekler Arama
Eski 01-09-2011, 22:53   #1
BraveDeer
Landstreicher
BraveDeer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Futbolcu: 77- Gökhan Gönül
BraveDeer is on a distinguished road
Standart Sadece Adalet

Hangi Fenerbahçe taraftarıyla konuşsam, bir isyan hali.
Deli bir sevdanın dışa vurumu.
Katıksız destek, dirayetli bir güç gösterisi.
Onların bendeki tarifi. "Kurşuna dizilmeye giderken gözlerini bağlatmayan asker hali!"

Bir kulübü dik tutan kudret, onu temsil eden taraftarların duruşunda saklıdır.
Yolları kesen, medyaya saldıran taraftar ruhunda değil.
Yüzyıllık aşka sahip çıkan duruşunda.

Bizde futbol bataklık olarak tanımlanır da, bunun sorgusu dışarıda aranırsa.
Ve bu sorgulamada sadece sarı ve lacivert renkler katledilirse.
Ve UEFA'nın ihraç kararı adaletsizlik yapıldığına dair bir kanıta dönüşmüşse… O renklerin ayaklanması bütünleştiricidir.
O yüzden bu konuda özel bir notum var. "Ruh sükuneti, her zaman cinnetten daha değerlidir."

Bir gerçek daha var.
Kendi takımını bu kadar seven bir taraftar topluluğunun, kararlara ve yasalara saygısı da kaçınılmaz bir emirdir.
UEFA nezdinde kendilerine yapılan haksızlığı sorgularken, Fenerbahçe taraftarının yurt içindeki sorgulamayı sabırla beklemesi de saygının sınamasıdır.
Ortada bir soruşturma varsa, temelinde gerçekler de var. Aziz Yıldırım'ın yanlışlarına "sadece Fenerbahçe sevgisiyle bakmak" taraftarlığın görmeyen yanıdır.
Bazı sorulara cevap verememek, sorulara yenilmektir.
Ve meselenin öznesi Fenerbahçe'dir, Aziz Yıldırım değil. Unutmayalım ki… Aziz Yıldırım da bir diktatördü, sadece başkan değil.

UEFA'ya gelince… Onlar sirkine maymun arar, adalet değil.
O yüzden mönüsünde" Fenerbahçe" yazan, Avrupalı timsahlar lokantasına sipariş vermek adalet değildir. Suskun kalmak da...
Bakıyorum da…Diğer kulüplerden Fenerbahçe'ye karşı seviyesiz bir nefret var. Bu ülkede yemedik halt bırakmayanlar, Fenerbahçe'yi yiyerek karnını doyuracağını zannetmesin. UEFA'nın katletme programına dahil ettiği, tek Türk takımı olma şerefine nail olmak, Fenerbahçe'ye aitse.
Haksızlığa biat etmenin şerefi kime ait?
Onlar da gelecek zamanları beklesin.
Ülkemizin uluslararası haksızlıktan mezun olmuş bir Federasyon Başkanı mevcutsa.
Haksızlığa suskun kalanların, bir gün kendi canları yandığında, adaletten söz etmeye hakkı yoktur.

Bizim saflarımız bellidir.
Sapına kadar adalet. Hiçbir kulübü, hiçbir şahsı ayırmadan adalet. Kim ki böyle soysuzluklara bulaştıysa, onlarla savaşmak.
O yüzden futbolumuzu kirli sularda yolculuğa mahkum eden federasyona razı değiliz. Kirli duvarlara sadece Fenerbahçe'nin resmini asıp, kiri ve pisliği resmileştiren düzene de karşıyız.

Futbol bende hala güneşin altında oynanan oyundur. Ticaret değil.
O yüzden televizyonları kurtarmak üzerine kurulu hiçbir karara saygı duymuyorum. Bu şartlar altında ligin oynatılmasına da karşıyım.

Digitürk'ümü iptal ettim. Diğer kanallarda futbol dışına çıkıp soytarılık yapanlar zaten gönlümde iptal. Varsın gazetecilik bilgimde bu beyler ve bayanlar eksik kalsın!

Bu ülkede bir şeyler değişecekse.
Dört dörtlük bir futbol toplumu olmak için, iki kere ikinin dörtten daha fazla şeyler ettiğini bilmek gerekiyor. Renk ve nefret sarhoşu olmak değil!

Hakkı Yalçın

Bağzı yerlere katılmıyorum ama genelinde güzel bir yazı yazmış...
Yoksun şimdi meleğim perişan bir haldeyim.

Gündüzlerim gece oldu her yer kap karanlık.
Hiç yakışmadı bize hiç yakışmadı bu ayrılık.
Kedi gibi didişsekte hergün çılgın iki aşıktık.
Yapamıyorum şimdi sensiz dönmelisin bana artık.
BraveDeer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-09-2011, 23:57   #2
dekortiko
SarıKanaryalar Yönetim
dekortiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dekortiko is on a distinguished road

Hakkı Baba ne zamandır senden bu yazıyı bekliyordum

Bir şarkısın sen
Ömür boyu sürecek

SANA SÖZ IŞIK SÖNMEYECEK FENERBAHÇEM!
dekortiko isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 02-09-2011, 01:43   #3
hemicuda
Eski Açık
hemicuda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Futbolcu: 53- Serdar Kesimal
hemicuda is on a distinguished road

Yahu biz boşuna yazıyoruz galiba...

Divan Heyeti oy çokluğu ile kulüp başkanına ( İster Aziz Yıldırım isterse Sezar ) çekilmesi yönünde bir tavsiye kararı alırsa o başkan bir saniye yerinde oturamaz.

Ne diktatörü?

Hikaye bunlar.

Ulan Aziz Yıldırım kendi isteği ile Başkanlıktan istifa bile edemez.Kabul etmezsin konu kapanır.Tarla mı ulan burası.(Bakınız Nihat Özdemir)

Divan Heyeti Kulüpte aza olarak otuz yılını doldurmuş disiplin cezası almamış kişilerden oluşur.

Bu heyet oy çokluğu ile Aziz Yıldırım'ı başkan adayı olarak gösterilmesini tavsiye kararı olarak alırsa Aziz Yıldırım Fenerbahçe kulübünden ihracını istemenin haricinde buna karşı koyamaz.

Kongre Azaları'da Aziz Yıldırım'a oy verirler vermezler ayrı konu ona kimse karışamaz.

İki aza'nın önerisi ile balatoj heyetinden geçersen geçersin aza olursun,beş sene sonra kongre azası olmaya hak kazanırsın,yirmibeş sene kongre azası olduktan sonra divan heyetine terfi edersin.

Yüksel Günay denen adam Yüksek Divan Heyeti'nin sözcüsü yani başkanı (diktatörü falan değil).Bu adam konuştuğu zaman Fenerbahçe kulübünün ta kendisi konuşuyor demektir.Yüksel Günay bile her konuşmasından önce onay alır kafasına göre çıkıp konuşamaz.Çünkü Yüksek Divan Heyeti kengeş mantığında çalışır.

Burası ataları ile vakit geçiren kişilerin tarihi birbirlerine aktardıkları yerdir derin Fenerbahçedir.

Fenerbahçe kulübünün başkanlığını filan havasını alır bu heyetin karşısında.

Yüksel Günay sembolik olarak Fenerbahçe'nin bütün tarihinin vücuda gelmiş şeklidir.

Bunu herkes anlasında biraz ona göre konuşsun artık lütfen.

Yüksek Divan Heyetine dışardan sızarak çoğunluğu ele geçirmek için yaşayanların ölene kadar üye kalacaklarını düşünürsek yaklaşık 100 sene gerektirir.

Cumhuriyet işletmek kolay değildir.
hemicuda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 02-09-2011, 11:43   #4
BraveDeer
Landstreicher
BraveDeer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BraveDeer is on a distinguished road

Alıntı:
hemicuda isimli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yahu biz boşuna yazıyoruz galiba...

Divan Heyeti oy çokluğu ile kulüp başkanına ( İster Aziz Yıldırım isterse Sezar ) çekilmesi yönünde bir tavsiye kararı alırsa o başkan bir saniye yerinde oturamaz.

Ne diktatörü?

Hikaye bunlar.
Bağzı yerlerine katılmıyorum diyerek bu kısmı söylemiştim.Aziz Yıldırım hakkındaki görüşleri doğru değil ama geri kalan kısmı güzel olmuş.
Yoksun şimdi meleğim perişan bir haldeyim.

Gündüzlerim gece oldu her yer kap karanlık.
Hiç yakışmadı bize hiç yakışmadı bu ayrılık.
Kedi gibi didişsekte hergün çılgın iki aşıktık.
Yapamıyorum şimdi sensiz dönmelisin bana artık.
BraveDeer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 02-09-2011, 17:17   #5
hemicuda
Eski Açık
hemicuda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Futbolcu: 53- Serdar Kesimal
hemicuda is on a distinguished road

Alıntı:
BraveDeer isimli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aziz Yıldırım hakkındaki görüşleri doğru değil ama geri kalan kısmı güzel olmuş.
Dediğin doğru.
hemicuda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama