|
|
#1 |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 11- Miroslav Stoch Yaş: 19 Mesajlar: 4,742
![]() |
![]() Euro 2008'de finalin adı belli oluyor.. Finalde Almanya'nın karşısına çıkmaya hak kazanacak takımın belli olacağı mücadelede, D grubundan elele çıkmayı başaran İspanya ve Rusya bir kez daha karşı karşıya geliyorlar.. Viyana'nın Ernst-Happel Stadyumu'nda oynanacak maçı Belçika'lı hakem F.de Bleckere yönetecek.. İki ekip bilindiği gibi grubun ilk maçında karşı karşıya gelmiş ve İspanya maçtan 4-1'lik galibiyetle ayrılmıştı.. Grupta sürpriz yapması beklenen Rusya o maçta hiçbir varlık gösterememişti.. Maç boyunca üstün olan, topu ayağında tutan İspanya sonuca gitmekte de fazla zorlanmadı açıkçası.. Buna rağmen Rusya'nın, savunmayı dengesiz yakaladığı anda ne kadar tehlikeli olduğunu ve bu atakları çok iyi değerlendirdiğini ilk kez bu maçla görmüştük.. Nitekim Rusya aynı şeyleri bundan sonraki maçlarda da yapacak ve sürpriz bir şekilde İspanya'nın yarı finaldeki rakibi olacaktı.. Rusya, Arshavin'in takıma katılmasıyla adeta kabuk değiştirdi.. İlginç bir şekilde, savunma da dahil tüm oyuncuların özgüveni yerine geldi.. O savunması sorunlu dediğimiz Rusya, gerek İsveç gerekse Hollanda karşısında rakiplerine adeta savunma dersi verdi.. Hiddink bu turnuvada, Rusya savunmasının son yıllardaki vazgeçilmezleri olan Berezutskiy kardeşleri kesip, Kolodin'i Ignasevitch'in partneri olarak sahaya sürdü.. O da bu güveni boşa çıkarmadı ve şu ana kadar çok iyi maçlar çıkardı.. Ancak Kolodin cezası nedeniyle bu karşılaşmada forma giyemeyecek.. Takım savunmasına hala çok güvenmediğim Rusya'da bu eksiklik hissedilebilir.. Rusya hücumunun çok önemli parçaları olan bek ikilisi Zhirkov ve Anyukov'un, daha önceki maçlara oranla daha pasif olacağını düşünüyorum.. Çok çıkmaları savunmayı sıkıntıya düşürecekken, çıkamamaları durumunda da hücumda aksayabilirler.. Rusya için kilit nokta bu olur.. Hücumda orta sahayı geçtikten sonra Rus hücumcularını sahada o kadar dengesiz görüyoruz ki; forvet Pavluchenko kanatlara indiğinde, orta sahada serbest olarak oynayan ve basmadık yer bırakmayan Zyrianov-Bilyaletdinov ikilisi bir anda O'nun açtığı boşluğu dolduruyorlar.. Arshavin ise bu noktada ekstra bir güç durumuna geliyor.. Toplu oyunda olduğu kadar topsuz oyunda da oldukça iyi olan yıldız forvetin İspanya savunmasını da epey yıpratacağını söyleyebiliriz.. Hızı ve oyun bilgisiyle Arshavin, takımın en büyük kozu.. İspanya'da ise bu turnuvada Barcelona futbolundan esintileri fazlasıyla izliyoruz.. Xavi-Iniesta ikilisi Barca formasıyla yaptıklarını tekrarlıyorlar adeta.. Yanlarında da; Senna gibi çok iyi top tutan, Silva gibi çok iyi top taşıyan iki oyuncu olunca, İspanya orta sahası maç boyunca üstün olan ve ayakta duran takım oluyor.. Bunu son İtalya maçında da çok iyi gördük.. Son Dünya Şampiyon'u bir kez olsun organize bir şekilde gelemedi İspanya kalesine ve ilginç bir şekilde savunma yaparken İspanyol oyunculardan daha fazla koşup, oyundan düştüler.. Rusya gençliğin verdiği avantajla daha diri bir takım olsa da, savunma yapmanın, hücum yapmaktan daha yorucu olduğu kesin.. Bu sayede İspanya takımı, sürekli olarak kısa top yapıp, oyun kurma eğiliminde olduğu için, maçın sonuna kadar fizik olarak güçlü kalabiliyor.. İspanya savunmasının Arshavin-Pavluchenko ikilisi karşısında sorun yaşaması muhtemel.. Puyol gibi çok sağlam bir oyuncuya sahip olmalarına rağmen, iki çok farklı yapıya sahip oyuncu karşısında mutlaka zor anlar yaşayacaklardır.. Ancak turnuva başından beri Marchena'nın iyi oyunu ve tandemde bulunan bu ikilinin iyi anlaşıyor olması, İspanya için bir avantaj.. Son olarak; İspanya hücum hattını hepimiz çok iyi biliyoruz.. Villa-Torres ikilisi her takımın başına bela olacak cinsten ve ilk Rusya maçında da görüldü ki çok iyi anlaşıyorlar.. Kolodin'siz Rusya'nın bu tehlikeli çocuklar karşısında işi çok zor.. Muhtemel 11'ler.. Rusya : Akinfeev - Anyukov, Ignashevitch, V.Berezutskiy, Zhirkov - Zyrianov, Semak, Semshov, Bilyaletdinov - Arshavin - Pavluchenko İspanya : Casillas - Ramos, Puyol, Marchena, Capdevilla - Senna, Xavi, Iniesta, Silva - Villa, Torres İspanya'nın hiçbir takımda görülmeyen, sürekli topa sahip olacak yapıda bir hücum anlayışına sahip olduğunu söyledik.. Oyunu rakip yarısahaya yıkıp, savunmanın bir anlık zaaflarından yararlanmak istiyorlar.. İtalya o tarz hücumların en iyi savunucularındandır.. Nitekim hiç oynamadan maçı 0-0'a bağlamayı başarmışlardı.. Ancak bu kez İspanya'nın karşısında, bu hücum anlayışını çok iyi sonuçlandırabileceği bir takım var.. Bunu da 4-1'lik sonuç kanıtlıyor.. Turnuva'nın en genç takımı Rusya, tecrübesizliğin de dezavantajıyla İspanya baskısına direnemez.. Rusya'nın artısı ise, İtalya gibi ezilmeyecek olmaları.. Çok iyi kontralara çıkan takımın gol bulma olasılığı da az değil bana göre ama buna rağmen bir kez daha sürpriz yapıp, İspanya'yı da geçebileceklerini düşünmüyorum.. Bu noktaya gelmeleri bile büyük başarı olan takım için buraya kadarmış.. Bana göre; harika bir İspanya-Almanya finali bizi bekliyor.. İspanya kazanır ; 2,05 (Betsson) ALINTI |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Eski Açık
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Yaş: 22 Mesajlar: 1,501
![]() |
Turnuvanın en güzel maçlarından biri olacak sanırım Rusya süpriz yapabileceğinin işaretlerini verdi ancak İspanya buraya kadar geldikten sonra bırakmaz bu işin peşini elerler Rusya'yı diye düşünüyorum..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Андрей Сергеевич Арш
![]() |
Bu maçta herşey olabilir gibime geliyor.Rusya gerçekten de Arshavin'in gelmesiyle çok değişti ki bende Rusya'nın kazanmasını istiyorum aslında Türkiye'yle birlikte genelde hep İspanya'yı tutardım Villa,Silva,Torres,Ramos,Puyol diye devam eden bi kadro varken ama Arshavin-Pavluchenko ikilisi beni mest ediyorlar onları finalde de izlemek istiyorum ..
Dip not:Eğer İspanya'yı geçerlerse Rusya kupayı alır.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Şeboist
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 10- Alex De Souza (C) Yaş: 20 Mesajlar: 9,127
![]() |
hadi be Rusya bare sen al şu kupayı
![]() Alex De Souza #10# Sevmişim seni herşeyden fazla Ölünce FENER yazsın mezar taşımda Tek gerçek sensin yalan dünyada Koymuşum cinconuna 8taşına ŞEBrOck & D/D
![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Müdavim
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 8- Kâzım Kâzım Yaş: 26 Mesajlar: 200
![]() |
Aragones bi kupa alsın da gelsin İstanbul'a...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ölümüne Fenerbahçe.!
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 7- Mamadou Niang Yaş: 19 Mesajlar: 1,423
![]() |
normal süre 1-1 bitecek ispanya uzatmalarda yenecek...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guest
|
BEN İSPANYA -İTALYA maçının galibinin kupayı kaldıracağına inanıyordum,
İspanollar çıktı, rusya yı ve almanya yı rahat geçip kupayı alacaklarına inanıyorum.. yani rusya yine 2-3 fark yer akşam.. |
|
|
|
#8 |
|
● αLєχ Dє ѕσυzα ●
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 10- Alex De Souza (C) Yaş: 22 Mesajlar: 96
![]() |
rusya kazanır gibime geliyor
|
|
|
|
#9 |
|
Şeboist
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 10- Alex De Souza (C) Yaş: 20 Mesajlar: 9,127
![]() |
Biz ile beraber mücadele ile yüreğiyle oynayan bi takım Rusya İspanya ise bireysel oyuncuları çalışmassa bi şey yapamaz İtalya maçında gördük İtalya yattı onlarda uzaktan 1 2 şut atabildiler,yani Rusya'nında bireysel oyuncusu var artık ARshavin ile Pavlychenko da coşmaya başladı kupa Rusya'nın inşallah
![]() Alex De Souza #10# Sevmişim seni herşeyden fazla Ölünce FENER yazsın mezar taşımda Tek gerçek sensin yalan dünyada Koymuşum cinconuna 8taşına ŞEBrOck & D/D
![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 10- Alexsandro de Souza Mesajlar: 3,999
![]() |
dedemizi destekliyoruz
|
|