|
|
#1 |
|
1907 UNİFEB
Üyelik tarihi: Dec 2008 Futbolcu: 2- Diego Lugano Yaş: 20 Mesajlar: 5,046
![]() |
![]() Futbolu matematik gibi olarak da görmüyorum fakat asla bir trafik dersi gibi kolay da değil. "Onu çıkartalım, bunu sokalım" rüzgarlarıyla başlayan heyecanlar daima ortamı dikene dönüştürüyor. Sonra diken üstünde yıldız avı, yine yeniden aynı yarışma, reytingi bol da! Yıllardır gencecik ve süper yetenekli olsun. Fenerbahçe taraftarı böyle bir isim rüyasında. Bu futbolcu aynı zamanda "gelecek" olsun istiyorlar. Sonuna kadar da haklılar aslında. Fakat yöneticilerin frekansları çoğu zaman başka. Başka olmalarına tamam da, F.Bahçe'de çok başka. Çoğu Avrupa kulübünde de böyle. Kasam güçlü olduktan sonra, bu çılgın çaba bunun için... Yerli şampiyonluğun kulüpteki anlamlarını görenler/görmeyenler gibi. "Bana ne merdiven olmadan kaleye tırman" heyecanı bizde fazla! Yönetici koltuğuna oturduğunuzda toptan çok kağıtları düşünüyorsunuz. Belli bir yüksekliğe çıktıktan sonra Messi çıkarmak zor değil. Şu sıralarda dillerde sevda olan isim Özer Hurmacı. Aynı şekilde Özer de bu heyecan içindeymiş. Hatta taraftardan bile olaya motiveymiş, kabına sığmıyormuş. Yani Özer Hurmacı'daki heyecanı tahmin edemiyoruz, harika. Herkes birbirine aynı soruyu soruyor; Christoph Daum neden oynatmıyor? Daum neden 18 kişilik kadroya bile almıyor! (Aslında bunun sebebi her mevkiinin alternatifini yedeklere alması) Özer Hurmacı neden bir anda ülkeye hükmetmiyor, padişah olmuyor (!) Bu soruların sorulduğu hafta sayısı bir hayli arttı, artıyor. Peki bu iyi bir şey mi dersiniz? Taraftarın futbolcusuna güvenmesi, sayması çok güzel de! Arsenal'de sezon öncesi deli bir şey parladı, bir futbolcu. Dürr-i Dırahşân (parlak inci), başka boyuttan gelme biri. Böyle bizi futbola aşık ettiren bir şey gördük mü bilindik söz; Bu çocuk insan olamaz, Jack Andrew Wilshere! “Karındeşen Jack” Emirates Kupası'nda ya yüreklerimize dalmasaydı? Bu dalışı ya da nasıl oldu, ne tür bir strateji ile, incelemeliyiz. Onun altyapıdaki kılıç gibi görüntüsü sadece o gün mü anlaşıldı? Çoğumuz için öyle oldu, istenen de buydu zaten. Futbol sahasında yıldız "bu yıldız olacak" diye doğmaz. Bildiğimizden çok daha farklı bir üreme şekli var. Burada zaman konusunda günler belirli değildir, akış getirir. Bunun sadece değerlendirebileceğiniz fırsat zamanları vardır. Evet değişik gelecek ama futbol biraz da iktisattır. Wilshere'i koysan bu Arsenal'de bugün, yarın oynamaz mı? Peki meyhanede futbolu öğrendiğini söyleyen Arsene Wenger var ya. Neden Wilshere'i oynatmıyor lig maçlarında, bekliyoruz deli gibi oysa. Hoca Wenger ürününü koruyor, içine zaman ekiyor, yavaş yavaş. Wilshere 92'li, Özer 86'lı, doğrudur. Özer büyük umutlar saçılarak alınmıştır, doğrudur. Fakat burada önemli olan yaş değil, olayın özüdür, sistemdir. Daum Özer Hurmacı'yı belki üç hafta önce oynatacaktı. Bu kadar herkesin "Özer" dediği noktada belki 18'e girecekti. "Herkesin dediğini yapmam" diyen kompleksli hocalar listesi? Sanmıyorum bildiğimiz Daum bu kadar basit elbiseli değil. Şimdi o Daum Özer konusunda o kadar sıkışmış durumdaki ve mecburen... Fark etmiyoruz ama Özer'i koruyor, daha sezonun başındayız. Önümüzde koca bir yıl var ve hedef için herkesi sağ tutmalısın. Bir de şu var tabii, Özer Hurmacı sahada, 90 değil, 180 dakika haydi. Futbol gerçekten bu kadar basit mi? Yetenekli bir oyuncu çıkıp bir anda 19 şık hareket yapabilir mi? Binlerce insan içinde süpermen gibi onu biriktirmişken oysa. (Burada taraftarın hiç suçu yok; transferin biçimi, yankısı.) Ve Turkcell Süper Lig gibi sert bir ligde. Genç bir fidanın yeşermesi herkes bu kadar bir şey beklerken? Farz edin Özer Hurmacı 3 hafta kötü oynadı, peki sonrası. Kazanmanız ne kadar vakit alır, kazanamama riski de var tabi. Futbolcu bazen inanılmaz potansiyeline rağmen yapamayabilir. Bende de var ışık ama bazen halı sahada tanınmaz oluyorum. Futbolcu evet oynaya oynaya da bu işin ustası olur, gerçek. Önemli olan başlangıç, pastada duracağınız ilk dilim. Şu an Fenerbahçe'de hava futbol açısından Kurtlar Vadisi. Bu kadar strese boyamışken insanlar bu takımı, kurtlar önüne atmak? Fenerbahçe Özer Hurmacı'yı koruyor, acele etmiyor. Özer Hurmacı bir sene yedek kalmayacak, hepimiz biliyoruz, az kaldı. Sadece kimsenin beklemediği bir an olacak, bir ikinci yarı belki. Beklentilerin katlanılabilir seviyede olduğu bir zaman olacak. Bu hafta sanmasam da pek... En önemlisi Fenerbahçe -iyi- oynarken, o da işe el atacak. Futbol açısından düşüncelere dalmış bir Fenerbahçe'de! Bırakın unutun Özer Hurmacı'yı, o size hatırlatsın adını. İşte o zaman yıldızınız olur, ülkenin yıldızı olur. Aceleye gerek yok, havalar çok sıcak görmüyor musunuz... Yağmur yağsın bir bakın takıma, Alex larla çıkacak.Veliahtı ansiklopedilere konu olacak, resimli hem de, yakında. Alacak, verecekler, Fenerbahçe'ye can verecekler. Özer'in zamanı Fenerbahçe'nin iyi oynadığı gündür, maç önemli değil. TWITTER PATLIYOR / THIERRY HENRY Nisan 28'de Chelsea'nin logosu John Terry şarkı söylüyordu. O gün bu olayın gerçekleştiği Twitter denen microblog sitesini yazmıştım. Ülkeye geleceğini biliyordum da bu kadar patlayabileceğini! Sağda, solda, üstte, aşağıda, medyada, orada herkeste artık. Mesela ben de burada, http://twitter.com/esatd Orada bildiğiniz yıldızların insan olduğunu görüyorsunuz. Bazen sadece bu değil, ilginç düşüncelere de itiyor insanı. Mesela Fransız yıldız Thierry Henry. Biraz değişik İngilizcesiyle o da Twitter'da. Twitter başlı başına aynı yazı konusu aslında da! Barcelona'lı Henry'nin A.Madrid maçı öncesi takipçilerine mesajı; "Yarınki A.Madrid maçı öncesi nasıl oynayacağımız konusunda taktik bir tartışma içindeyiz." Katalan dünyasında demokratik futbol açılımı! Düşünsenize Batuhan Karadeniz'i, ya da Alex de Souza'yı. Veya Sabri Sarıoğlu'nu, bir maç öncesi böyle bir şey yazsa. Belki idam cezası kalktı ama futbolda devam ediyor. Kesin böyle bir film olurdu ülkede! O günkü başlıkları siz atın. İşte böyle bir futbol dünyamız var, köşeleri var, sivri. Asla yerküre gibi olmayacak. NE KAZANDIRACAK? Tribünler konusunda son yazdıklarım infial yaratmış. Burada yerli yerinde duruyor. En azından bana gelenler, gösterilenler öyle gösteriyor. Büyük bir kesim tamamen yazının özünde yer almış, beni biliyorlar. Bir kesim Fenerbahçeli sabırsızlığını bana da kullanmış. İki kesimin de canı sağolsun, saygım sonsuz her zaman. Ben tekrarlama ihtiyacı duydum ama ilk kez. Ne futbolcuları, ne kötü oyunu savunduğumu, üstünü örttüğümü. Ne teknik dünyanın yanlış cümlelerini, ne de başka bir şey. Sadece size tek bir soru soruyorum. Size dediğim "55 lira veriyorum, yuhlarım da" diyenler. Ya da "Bu tepkiyi hak ediyorlar" diyenler ve benzeri. Bu tepki, bu sabırsızlık, bu açlık (kötü anlamda değil). Maçlar yarış sürerken bu protestolar, kötü havalar. Oynatmama adına yaptığınız bunca baskı, küfürler, ıslıklar. Evet onları gerçekleştirdiniz, gerçekleştiriyorsunuz. Gerçekleştireceksiniz de belki de, peki ne kazandıracak? Size getirisi ne olacak? Fenerbahçe'ye ya da. Sadece teknik ekip analiz yapmak zorunda değil. Siz de düşünerek davranmak zorundasınız. Tepkinin zamanı, yeri ve şekli, bunu düşündükten sonra. İçlerden gelen haftanın fısıltısı; Futbol dünyasının yaşayan 10 dev yıldızından biri ülkede, bizim topraklarımızda, takımı forması önemli değil. İnsanlar da ülke de sıradan bir gazete gibi bakıyorlar ona. Kazandığı paraya, yaşına aldanıyorlar. Resmin büyüğünde Türkiye yazıyor, Türk futbolu da yazıyor, daha neler yazıyor kimbilir, bir görsek. 100 yaşında olsun yine de bizim statlardan birinde gerekirse stat görevlisi olsun ama o ulu isimler olsun diyenlerdenim, üzülüyorum dünyanın tanıdığına yapılan acımazsızlığa, dar düşüncelere... Sevgiler! An be an Esat DERGİ Takip edin... http://twitter.com/esatd
|
|
|
|
#2 |
|
Striker
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 7- Mamadou Niang Yaş: 18 Mesajlar: 4,551
![]() |
Güzel bir yazı olmuş,
Fakat Wilshere benden 1 yaş büyük ![]() Özer ise 23 yaşına geldi yani pek de genç değil aslında
|
|
|
#3 |
|
1907 UNİFEB
Üyelik tarihi: Dec 2008 Futbolcu: 2- Diego Lugano Yaş: 20 Mesajlar: 5,046
![]() |
Evet benzetme fena değil Esat Dergi'nin çoğu yazılarına katılırım ama ortada bir gerçek var.
Daum bir Arsene Wenger değil onun kadar gençler üzerinde çalışmalar yapıp artık bu konuda profesyonelleşmiş bir teknik adam değil ve tabi ki gençleri piyasaya sürmüş.Wilshere'i geçmişteki örnekler gibi piyasaya en hazır şekilde süreceğinden şüphem yok Arsene Wenger'in hatırlayanlar bilir Walcott'u zamanında neden oynatmamıştınız diye bir soru geldiğinde Wenger'in verdiği yanıt şuydu; ''Eğer ben onu gelişimini (buradaki gelişim her anlamda teknik,fizik vs..) tam hazırlamadan sahaya sürseydim ona ihanet etmiş olurdum o sahaya çıktığında kaybolur giderdi.Walcott'a destek verdi onun gelişimini tamamlamasını sağladı ve piyasaya sürdü hala daha kendisini geliştiriyor Walcott.. Peki Daum geçmişte ne yaptı buna benzer bir örneği var mı yada piyasaya sürdüğü bir futbolcu veya futbolcular. Benim takılığım nokta da burası ben derim ki Wenger Wilshere'i en uygun zamanda piyasaya sürecektir buna inanıyorum ama aynısını Daum için derlerse o zaman bu bana pek de inandırıcı gelmez.
|
|
|
|
#4 |
|
Guest
|
bu daum özeri 6s maçına saklıyor olmasın,
gerçi o maçta ilk 11 başlatırsa da hiç şaşırmam..
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
|
|