|
|||||||
| Köşe Yazıları Fenerbahçe Konusunda Yazılmış Köşe Yazıları |
![]() |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Arama |
|
|
#1 |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Yaş: 44 Mesajlar: 12,612
![]() |
Ben Türk futboluna gelen gerçek yabancı yıldız futbolcuların, Türk futbolcusundaki kaliteyi ve çıtayı yukarı çıkaracağına inanırım...
Yaz günlerinin sıcak bir öğleden sonrası Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve iki yakın arkadaşıyla oturmuş konuşuyorduk... Quaresma’nın alındığı, Türkiye’nin sarsıldığı günlerden geçiyorduk... Yıldırım Demirören dünya çapında bir yıldız alıp almamayı tartıyordu kafasında... Ona şöyle dedim: “Quaresma baştan hiç alınmayabilirdi... Ama eğer Quaresma alındıktan sonra, en az bir dünya çapında yıldız daha gelmezse, birkaç hafta sonra Quaresma’nın ateşi de söner... Takım Quaresma’ya değil, Quaresma takıma benzer... Takımın çıtasını yükseltmek için en az bir üst düzey yıldız daha transfer etmelisin...” *** Bunun örneğini görmüştüm... Fenerbahçe Ortega’yı transfer etmiş, Ortega bir süre sonra Fener takımında yalnız kalmış ve verimsiz olmuştu... Büyük yıldızları ateşleyecek en azından bir yıldız daha olursa, takıma rekabet, mücadele, star azmi geliyor, diğer futbolcular da o çıtaya ulaşmaya çalışıyordu... Tek bir yıldız, önce parlayıp parlayıp sönüyor, bir süre sonra takımın genel havasına adapte olup, çıtayı düşürüyordu... *** Yani gerçek yıldız futbolcu transferi Türk futbolunun da çıtasını yükseltir... Fenerbahçe’nin Marsilya’dan aldığı Niang böyle bir transfer... Fenerbahçe Marsilya’dan Niang’ı nasıl transfer etti diye soruyorsanız söyleyeyim... Niang 31 yaşında... Futbolunun olgunluk çağında ve tam son bir vole vurarak, kendini, ailesini ve geleceğini kurtarmayı düşünüyor... Fenerbahçe’nin Niang’a vereceği para Marsilya’nın ona verdiği yıllık ücretin iki misli... 3-4 yıl Fenerbahçe’de oynayacak Niang İstanbul’da güzel bir yaşamın yanı sıra, kendisinin ve çocuklarının geleceğini garantiye alır... 10 milyon eurodan az olmayacak onun 3-4 yılda alacağı para Fenerbahçe’den... *** Kendinizi Niang’ın yerine koyun... Futbolunuzu Fransa’da en üst düzeyde oynamışınız... 31 yaşına gelmişsiniz... Hem iyi bir takımda, hem de iyi para alarak son yıllarınızı rahat bir ortamda geçirip, geleceğinizi kesin güvence altına almak istiyorsunuz... Kolay kolay Fenerbahçe ve İstanbul’dan daha iyi seçenek bulabilir misiniz?.. Niang’ın ısrarıdır Marsilya’yı vermek zorunda bırakan... *** Ve fakat... Şimdi Fenerbahçe yönetimine bir soru sormak zamanıdır: “Niang’ı almak için Şampiyonlar Ligi’nden elenmeyi özellikle mi beklediniz?..” 7 milyon euroyu bir futbolcunun sadece bonsvervisine vereceksen, bu futbolcuyu hiç olmazsa her puana para yazan Şampiyonlar Ligi’nde oynatmalıydınız... Böylece alınan puanlarla Niang’ın parasını çıkartır, Şampiyonlar Ligi’nde de, kulübün kasasını doldururdunuz... Kimse kusura bakmasın yönetim hatasıdır bu... Anlayışla karşılanacak tek tarafı ise şu: “Kaçan şampiyonluk, çok zor gönderilen teknik direktör, kulüpte yerine oturmayan dengeler ve yaşanan türbülans...” Her yönetim zaman zaman ağır türbülanslar yaşar... Aziz Yıldırım yönetiminin mazareti yaşadığı türbülanstır... Reha Muhtar
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
|
|