|
|||||||
| Efsane Maraton Tribün Ve Taraftar Forumu Maç Kazandıran, En Ateşli, En Vefalı Taraftar Burada |
![]() |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Arama |
|
|
#1 |
|
Eski Açık
Üyelik tarihi: Jul 2009 Futbolcu: 10- Alex De Souza (C) Yaş: 55 Mesajlar: 4,862
![]() |
Herkesin kendine göre bir açıklaması vardır!Madem bu soruyu soruyorum,o zaman kendimden başlayayım:
Bendeniz doğuştan gibi.Gerçi etkilenmeden bu işler olmaz;ama,anneannemin kuzeni Fenerbahçenin kurucularından ve futbolcularındandı: Galip Kulaksızoğlu.Ailede Fenerbahçeliler % 80 çoğunlukta olduğu için benim kararımda önemli etkendir!Ayrıca ''mahalle'' faktörü de var.60 lı yılların ortalarına doğru,erenköy-caddebostan-bostancı bölgelerinde top peşinde koştururduk.Mahalle genelde Fenerliydi;bu da önemli bir sebeptir.Fakat şahsımca en önemlisi 1968 deki Fenerbahçe-Manchester United maçıdır!Daha 12 yaşımdaydım.Mahallenin büyükleri ,beni o maçın oynanacağı günün daha gecesinden maça götürmüşlerdi.O zamanlar ,bir tane sarı-lacivert atkım vardı.O gece oynanan maçta adeta büyülenmiştim!Hele o galibiyet ve sonra yaşanan çoşku!Bazı şeyleri hatırlıyorum,bazıları hafızadan silinmiş! Aileden gelen Fenerbahçeliliğin yanında beni gerçek anlamda Fenerbahçeli yapan olay,Manchester City maçıdır!!Ziya,Abdullah,Ercan lar bilimum,o maçta hayran olmuştum sarı-lacivert renklere!.. İşte o maçtan sonra benim Fenerbahçeliliğim tam olarak tescillendi!Eminim ki,bu sitede benden büyük ağabeylerim,benden çok dahai yi hatırlarlar o maçı! İşte o günden sonra ''olay'' başladı!Hastalık kanser gibi vücudu sardı! ![]() Sonraki yılların nostaljileri sayfalara sığmaz!Ama başlık gereği bu kadar olsun!Sizlerden dinleyelim birde! Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Eski Açık
Üyelik tarihi: Jul 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Mesajlar: 3,819
![]() |
Ogün(altıparmak),Nedim,Fuat,Yılmaz,ercan,levent,zi ya,serkan,datcu bu saydıklarımı efsaneleri radyodan dinleyerek sevdalısı oldum SARILACİVERT in.
Insanların mutlulukları yada mutsuzlukları,talihin olduğu kadar Kendi karakterlerinin de eseridir.!! (La Rochefoucauld) Tanrı,iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır;yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı'yı kullanırlar (GİARDANO BRUNO) |
|
|
|
|
|
#3 |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Yaş: 45 Mesajlar: 13,086
![]() |
Valla hatırlamıyorum. Bildim bileli Fenerbahçeliyim
![]() Tek hatırladığım 4-5 yaşlarımdayken babamla radyodan maç dinlediğimiz (bu dönemde 5-1 kazandığımız romeh Argeş Piteşti maçını hiç unutamam ) , Fenerbahçe gol attıkça babamın çok sevindiği ve benim de önüme bir top alarak "Osman, Osman gooollll" diye topu kovaladığım. Sonrasında babamın "hep Osman deme, bir de Cemil var, o daha golcü" diye bana bilgi verdiği
|
|
|
|
#4 | |
|
Eski Açık
Üyelik tarihi: Jul 2009 Futbolcu: 10- Alex De Souza (C) Yaş: 55 Mesajlar: 4,862
![]() |
Alıntı:
Sevgiler... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 1- Volkan Demirel Yaş: 54 Mesajlar: 6,203
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sene 1962 ben beş yaşındayım
benden 3 yaş büyük kuzenim bana denizdeki resimleri gösterip bak fenerli olmayanın kollarını ayaklarını kesiyorlar deyince ben fenerliyim demiştim bunuda ilk o kuzenim ve babasıyla eniştemle 1964 deki fener manchester city maçına gidince pekiştirmiştim yoksa benim rahmetli babacım sekiztaşlıydı bende sekiztaşlı olma yolunda gidiyordum iyiki fenerli olmuşum burdan baki abime çok çok teşekkür ediyorum beni fenerli yaptığı için.
|
|
|
#6 |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 10- Alexsandro de Souza Mesajlar: 3,999
![]() |
Bizim bütün aile
atadan Fenerbahçelidir... Since 1907 hesabı ![]() Tabi bende Babamdan kaptım Fenerbahçeliliği, bi forma almıştı babam çok küçüktüm bu bizim lefterlerin formasıdan haftada kafadan 4 yıkaması vardı üstümden çıkmazdı ben ve amcaoğlumun doğumu 103 gollü yıllara denk geldiği için adımızın Rıdvan Oğuz Aykut isimlerinden birinin olacağı yönünde rivayetlerde yok değil Babam ve amcam lise ve üniversiteyi İstanbulda okuduklarından efsane maraton olaylarından dolayı Fenerbahçelilikleri hastalık düzeyde sonra bizde bu hale geldik heleki amcam gecenin 3ünde bana konferans vermişti 5 yaşındaydım çok iyi hatırlıyorum o gün tam bir cincon düşmanı olduğuma eminim ![]() şimdi babam neden bu kadar fanatiksin dediğinde beni fanatik sen yaptın diyorum cinconlu 8jkli olsaydım derdim tasam olmazdı ![]() ama Fener işte hastalık... anne tarafında da baba tarafında da şu güne kadar yamuk yok benim evladım igsli veya 8jkli olursa öyle evlat olmaz olsun diyip barınma yurduna veririm
|
|
|
|
#7 |
|
Guest
|
babam saolsun...
bizde de fire yok,olmaz da... |
|
|
|
#8 | |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Yaş: 45 Mesajlar: 13,086
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
#9 |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Yaş: 36 Mesajlar: 3,354
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Valla kendimi bildim bileli Fenerbahçe'liyim
Bababamdan Can'ları,Lefter'leri dinleyerek büyüdüm Babam İstanbul'da okuduğu için gittiği maçları anlatırdı bizlere Hatta ben resmen Can Bartu manyağı olmuştum Oğlum olursa adını Bartu koyacaktım ama kısmet olmadı Biz çocukken gazeteler arada bir poster falan verirdi Hatta birinde küçük bir masa bayrağı vermişti gazete O zamanlar Adana'nın Kadirli ilçesinde oturyorduk İlçe olunca gazetede çok az sayıda geliyordu Saat 7'de bile gitsen gazete kalmazdı Gazete Fener'le ilgili birşey verdi mi saat 6'da uyanır 2km yürür gazeteciye giderdim Soğuk,yağmur çamur demeden ve babamların haberi olmadan O zamanlar Fenerium falan olmadığından tek tesellimiz gazetenin verdikleriydi 5 dayım vardı,biri takım tutmaz,biri cinconlu,biri eziktaşlı,biri Trabzonlu Ve en çok sevdiğim dayımda hasta Fenerbahçe'liydi Birgün beni (sene 86 yada 87) Adana'ya Adanademirspor-Fener maçına götürdü dayım Maçtan birgün önce heyecandan uyuyamadım inanın Maç günü nasıl bir sıcak hava var anlatamam sezonun başıydı Trabzonlu dayımın 50 NC minibüsüne dolduk ve koyulduk Adana'na yoluna Ben hem bir gece önce hiç uyuyamamaktan,hem sıcağın çarpmasından Çünkü maçtan tam 5 saat önce içeri girmiştik Hemde Fenerbahçe'yi ilk kez canlı seyredecek olmanın verdiği heyecandan bir rahatsızlandım stadda Başım dönmeye başladı,gözlerim karardı En son hatırladığım önümdeki 5 kişinin üzerine kusmamdı ![]() İşin en kötü yanıysa dayım beni alıp staddan çıkardı ve minibüse götürdü Ben o maçı izleyememenin verdiği acıyı hala taşırım içimde O maçı da maalesef 2-1 kaybetmiştik Sonra kısmet 1988-1989 sezonunda bir maça gitmekti Dayım söz vermişti beni Adana'ya maça götürecekti Yine manyak bir heyecan yine uyku tutmaması falan Bu defa yalnız dayımla ben vardık başka kimse yoktu O sezon muhteşem bir kadromuz vardı 1-Schumacher 2-İsmail 3-Küçük Şenol 4-Nezihi 5-Müjdat 6-Turan 7-Hakan 8-Rıdvan 9-Hasan (Hasan ikinci yarı Rize'den kiralandı gerçi) 10-Oğuz 11-Aykut Bu kadroyu göreceğimi bilmek inanılmaz bir duyguydu Ama geçen gittiğim maçıda aklımdan çıkaramıyordum Allah'a dua ediyordum hasta olmayayım ve maçı izleyebileyim diye O sezon Rize deplasmanından 5-0'la dönmüştük Ardından Altay'ı 4-0'la geçmiştik Sonraki iki maçımız 0-0 bitmişti ve Adanademir maçı 5.maçımızdı Ligin gol yemeyen tek takımıydık o haftaya kadar Neyse hasta falan olmadık takım sahaya çıktı,ortalık bayram yeri Konfetiler milyonlarcaydı sanki göz gözü görmüyordu Tabii o zaman hazır konfeti falan yoktu Ya gazeteden yırtıp yapıyorduk yada bulduğumuz başka bir kağıttan Sırayla futbolcularımızı çağırdık tribünlere Ama ben Schumacher'i çağırdımığımızda arkadan bir abinin yaptığı yoruma 1 saat güldüm sanırım Schumacher'i çağırdık o da geldi selamladı bizi Arkadaki abi aynen şunu dedi :"Anaaa adam türkçe biliyor lan,çağırdık geldi dedi" ![]() O maçta o sezonun ilk golünü yememize rağmen maçı 3-1 aldık O gün hayatımın en mutlu günüydü inanın En sevdiğim dayımla paylaştığım mükemmel bir gündü O sezon 103 golle şampiyon olmuştuk Ama beni o maça götüren dayım 18 şubat 1989'da geçirdiği trafik kazasında vefat etti O mükemmel sezonun yarısını ve şampiyonluğumuzu göremedi Şampiyon olduğumuz gün mezarına gittim,uzun uzun anlattım ona Sanki karşımdaymış gibi konuştuk uzun uzun Çok buruk bir andı ama yine beraberdik dayımla Çok iyi bir insandı,çok iyi bir Fenerbahçeliydi,Allah mekanını cennet etsin Ondan sonra sülalenin Fenerbahçe bayrağını ben devraldım Yaşları itibariyle zırt-pırt takım değiştiren Bir çikolataya,bir kaşkola,bir formaya takım satan kuzenlerimi topladım Duvarda asılı Kur'an-Kerim'i indirdim aşağı hepsine kitaba el bastırdım Bunu yapmasaydım hepsi takım değiştirmeye devam edeceklerdi Ben Kadirli'den Adana'ya göçene kadar yetiştiğim tüm kuzenlerimi Fenerli yaptım Benden sonrakilerin yarısı Fenerli oldu ama diğer yarısına etki etme şansımız olmadı Çok güzel günlerdi hemde anlatılamayacak kadar güzel günler Biliyorum İstanbul'da oturup takıma yakın olmak da çok güzel Her hafta olmasa bile sezonda 5-10 maça gitmek bir keyif Ama inanın Anadolu'nun küçük bir yerinde olup Fener'imi uzaktan sevmekte çok güzel Takımınızın sadece 1 kez gelebileceği bir şehirde oturmak (ki şu an o bile yok) Ve takımınız geldiğinde sanki ailenizden birileri gelmişcesine sevinmek çok ama çok özel Kısacası Fener aşkı mesafe tanımıyor arkadaşlar İster stadın yanında oturun ister Ardahan'da İşte böyle babamdan başlayan,rahnetli dayımla pekişen Fenerbehçe öyküm bu Bu takımın taraftarı olmaktan her zaman gurur duydum Her zamanda gurur duyacağım Sarı-Lacimi,armamı,takımımı ve tüm bunlara gönül veren siz kardeşlerimi çok seviyorum Saygılarımla.......
|
|
|
#10 |
|
Yeni SK
Üyelik tarihi: Oct 2009 Futbolcu: 2- Diego Lugano Yaş: 21 Mesajlar: 96
![]() |
Babadan gelme ,ee bizden de birşeyler var. tozluk ,şort,forma ,krampon alınırdı küçükken kramponlarım sarı şortlar ve formalar sarı lacivert idi,çok çok küçükken bir maça gitmiştim adanaspor maçıydı 6-0 bitmişti sene kaçtı hatırlamıyorum ama o tribünleri unutmak o topçuları unutmak ne mümkün. o zaman ucuzdu herşeyde hemde ucuz giderdik hep.tribünde vardı o zamanlar. ilk aldığım forma okocha,ikincisi baliç idi üçüncüsünü hatırlamıyorum.güzel senelerdi,ah bir de senesini hatırlasam.benden büyükler var burda,onları dinlemek isterim. forma tozluk derken bakmışık Fenerbahçeli olmuşuk. poşetlerle top peşinde koşan ben sonra fener toplarıyla oynardım işte. öyle böyle işte. niye bu kadar fanatiksin diyorlar bir de ne yapalım arkadaş,fanatiği ben mi yaptım. iyi ki fanatiğiz. hikayeleride çok dinlerdim. unutmadığım tek tezarühat
Jay jay jay jay jay okocha jay jay okocha daha çok şey vardır belki de.
Efsane Maraton ____________________________________________ Bu renklere gönül verenlerin bir şekilde duvarlarına tırmandığı, yeni nesilin büyüklerinden dinlediği, "kaybettik" denilen maçların tribün tarafından "kazandırıldığı" bir kaleydi. Böyle gitmek varmıydı? O tuğlalarla beraber ruhumuzunda uçup gideceğini kim bilebilirdi ki? |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
|
|