|
|||||||
| Köşe Yazıları Fenerbahçe Konusunda Yazılmış Köşe Yazıları |
![]() |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Arama |
|
|
#1 |
|
1907 UNİFEB
Üyelik tarihi: Dec 2008 Futbolcu: 2- Diego Lugano Yaş: 20 Mesajlar: 5,046
![]() |
![]() ESAT DERGİ Kahvehanelerde sigaradan sonra futbol da yasaklansın. Snooker izlesin insanlar, yapabilirlerse Ronnie O'Sullivan'a -kazma- desinler, yaparlar yaparlar eminim, tuzağa düşmeyin! Kazmalar kürekler kenarıya alındı mı? Alındıysa Gökhan Ünal transferinde topa biraz da benim girmem gerek. Topa kafa sokup gönülleri fethetmek için günlerdir sabırsızlanıyorum. Şu pozisyonda Fenerbahçe'nin yurtdışından 'vizyonu büyük işte' dedirtecek bir transfer yapacak durumu yok. Yüzde yüz maddi etkenlerden değil, mantık olarak da. (Bu Fenerbahçe yine de belli olmaz, dilimi ısırayım) -Benim- kitabım derki devre arasında yatırım yapılmaz, katkı yapılır. Okan Yılmaz, Serkan Aykut, Zafer Biryol ile Gökhan Ünal kıyaslanıyor. En itici bulduğum şey rakamlar, verilenlerin konuşulmasıdır. Peki o zaman oyunu bu -kaz- mantıklı kurallara göre oynayalım. Bu kıyaslama yapılan isimler için hiç 10 milyon avro'luk bonservis bedeli belirlendi mi? Gökhan Ünal iki sene önce Kayserispor'un resmi açıklamasıyla Türkiye'de karşılığı 10 milyon avro olan bir isimdi. Elbette transfer piyasasında rakamlar artıyor, yadsınamaz. 27 yaşında olan, milli olan, gol kralı olmuş Türkiye'de şu an alternatif üç yerli golcüden biri olan ismi Fenerbahçe sayıyla üç milyon ikiyüz elli bin, rakamla 3.250.000 avro + Burak Yılmaz karşılığında kadrosuna kattı. Transferin ne için yapıldığını iyi okumak boynumun borcu. Bu konuda kinetik enerjim fazla, yazarken de kimseyle prensip anlaşması yapmıyorum Allaha şükür. Üç yıl üst üste şampiyonluk sloganıyla koyulan hedefte bu sene uzanılacak kupa kalan iki seneden çok daha önemli, yine bir başlangıç anlamında. Böyle bir mücadelede bir büyük Fenerbahçeli(!) forvetinizin kafası yürekten de mantıktan da Avrupa'da, diğerinin milli takımında dünya kupası kadrosuna girmesi için büyük bir çaba göstermesi gerekmiyor. Diğerinin bir de ara ara nüksedecek belki de tahmin edemeyeceğiniz şekilde ciddi olacak bir sakatlığı var. Takımda çok genç bir iyi forvetiniz var, buna bu formülsüzlüklerde sarılmak demek onun da futbolculuğunu bitirmek demek. Çok gençler asla şampiyonluğa koşarken, onun için yırtınırken tamamen kazanılmaz. Şampiyonlukla gelen kredi havuzunda, iyi sinerjili ortamda aradan sıyrılırlar. Ligde oyuncu alabileceğiniz 17 takım var. Bunlar içinde alabileceğiniz yerli forvet sayısı yazıyla üç, rakamla 3, evet yanlış duymadınız. Ligin 17 takımının 15'inde ileri uçta da 11'de sırtların dayandığı yabancılar var. Bruce Djite'yi almalıydı tabi Fenerbahçe! Düşünün forvete ihtiyacınız var, yurtdışından bu riske girmenizde en düşük verebileceğiniz rakam bile üç milyon avronun üzerinde, siz Türkiye'deki alternatif bir forveti -katkı- amaçlı alıyorsunuz. Siz bu forveti takımda sırtlarında yastık olan ve tamamen yüzde yüz performansa ulaşmaları gerektiği sinyalini vermek için -rekabet- için alıyorsunuz. Deivid'in sakatlığı, forvet denemelerinde başarısızlığı görüp alıyorsunuz. Alınan rakamda Burak Yılmaz'a büyük paha biçenler onun yazıyla bir milyon ikiyüz elli bin, rakamla 1.250.000 avro'ya geldiğini unutuyor. Bu rakamın karşılığını Burak oyun olarak vermese de maaş bazında kiralık formülüyle yoksun kalarak amortisman etmiştir, yani Gökhan Ünal 3.250.000 avro'dur (ki bu rakam resmi değil, iki milyon avro olduğu konusunda bazı bilgilerim var). Nefret ettiğim şu rakam işinden uzaklaşalım, ömrüm çürüyecek yoksa. Hiçbir futbolcu Trabzonspor'daki performansıyla -iyi- ya da -kötü- değerlendirilmemelidir. Türkiye bu gerçeği de görmezden geliyor. Öte yandan Gökhan şimdi yeniden kendini kanıtlamak zorunda. Emre Belözoğlu bu sınavı takdirle aştı, Nihat Kahveci finallere girecek daha, Gökhan'ın durumunu göreceğiz. Transfer ilk açıklandığında Gökhan'ın ilk yarıdaki -formsuz- (bu kelimeyi not edin lütfen) performansını çıkartarak önceki yılları aklıma getirdim. Geçtiğimiz yıl Gökhan ilk sezonunda kupa maçları dahil olmak üzere 39 resmi maçta 17 gol kaydetmişti, ortalamanın üzerinde. Rakamdan önce gollerin niteliği önemli. Fildişi Sahili, Ankaraspor, Bursaspor aklıma ilk gelenler. Bu maçlarda Gökhan'ın attığı goller onun kötü bir futbolcu olmadığının alenen kanıtı. ![]() ARJANTİN-İTALYAN KIRMASI VURUŞ TEKNİĞİ Futbolcu tipi vardır, yoktur orası beni ilgilendirmez ama geçen yıl "vuruşa bak" nidalarıyla Gökhan'ın şut tekniğindeki şaşırtıcı Arjantin-İtalya kırması duruma şaşırmıştım. İlk kez oynadığı Antalyaspor maçında Gökhan kendi -kredisini- düşündü ve şut çekmekten sakındı. Çünkü maalesef Türkiye'de bir de oynanan maçın yayını varsa futbolcular bir kredi havuzundadır. Her çekilen ve istenildiği noktaya gitmeyen şut ve girişim bilinçaltını doldurur, bkz Daniel Güiza. İspanyol oyuncunun adını değiştirseniz belki şimdi oyuna daha iyi girecek ve ciddi ciddi gol kralı olacak. Dediğim şudur ki Gökhan Ünal'ın en büyük kozu şut tekniği, açılı, derin, zaman zaman ayak içiyle yaptığı deneyimler. Bir röportajında Sporx'ten arkadaşım Hilmi Sever'e 'Türkiye'nin Thierry Henry'siyim' demişti, tamam tartışılır, tenkit edilir bu söz ama bu onun futbol dnasının kendi dilinden kendince şifresidir. Bu arada Gökhan'ın özel hayatı ve İstanbul. Bu tedirginliğe giriyorsak, yılbaşından 9 gün sonra yılbaşı günüyle ilgili olarak hakkında çıkan haberin zamanlamasını da düşünmek gerek. Gökhan umarım 1-2 senedir F.Bahçe'yi iyi izlemiştir, dikkat. Fenerbahçe taraftarına yine büyük bir iş düşüyor, bir oyuncunun arkasında olmak. Kimilerine esmer günler gözüküyor, bu taraftara da yine kalkan olma rolü. Vurduğunu gol yapan forveti ne zaman görecekler bilmiyorum, mukadderat! Taraftar güvenini hissettiği an Gökhan Ünal vuracaktır, fakat benim naçizane görüşüm iki yıl onbeş maç sonra Vederson gibi bir kanıt peşinde koşmak yerine sahada kendine güvensin, hem de çok! Gelelim asıl meseleye. Size bir kelimeyi not edin demiştim. Formsuzluk! Gökhan ilk yarı formsuzdu, her şey bu kadar basit, bir cümleyle özetlenebilir. En etiği de budur! Fakat üzülerek görüyorum ki Gökhan'ın transferiyle coşan rengarek insanlar (ki transfere etki tepki verenlerin büyük kısmı Fenerbahçeli değil, enteresan) Güiza'yı da yanına alarak -kazma biladerler- kelimesini kullanıyor. Bunu yorum düşünce olarak görmem mümkün değil, bu aşağılıkçadır. Sırf Gökhan için değil, bu türde yazmak istediklerim çok. Futbolcu, sporcu aşağılamak ne demektir yahu? Yakında bu akımın öncüleri birer birer defedilecek. (Sözüm Şansal Büyüka'dan dışarı, Şansal Büyüka hiçbir zaman kasıtlı olarak hiç bir taraftarı üzmek istememiştir, olaya onun koltuğuna oturup bakın, onun geçmişini de ortaya koyarak). Türkiye de spor medyası deri değiştiriyor, uyanıyor. Size bir şey söyleyeyim mi, Türkiye'de futbol nasıl değerlenir? Kahvehaneleri kapatacaksınız, bu kadar basit. Yazılı-görsel basın bir yuvarlak bir masa kuracak yayın politikasında sınırlar çizecek. Haber özgürlüğünü kısıtlama demiyorum. Yayın politikası yani, zemin iyileştirilmiş olacak. Yeterki bir kanal (misal Ntvspor) bir gazete değil tüm kuruluşlar bu çizgiyi standart görsün, bakın neler oluyor. Büyük ağabeylerimiz de mevcut, büyük yer artık sadece yer kaplayanlar da. En çok mevcut olan ve işi cazip kılacak kesimse çok iyi şeyler öğretebilecek, düşündürebilecek genç kesim. Beynimin tam ortasında futbolcu aşağılmanın da içinde bulunduğu analitik düşünmeyi öldüren, sistemi ve değerlemeyi basitleştiren bir davranış listesi var. Yakında Ahmet Hakan kostümümü giyip yazacağım, haydi hayırlısı. Son söz evet Gökhan Ünal yeterli süreyi alırsa futbolcuya kazma demem diyenleri bayağı gururlandıracak! Midyat, Seyfo gülün... Sevgiler! An be an Esat DERGİ Takip edin... http://twitter.com/esatd
|
|
|
|
#2 |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Yaş: 36 Mesajlar: 3,354
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Daha öncede yazdım tekrar yazayım
Futbol enteresan bir oyun hepimizin bildiği gibi Gökhan da diğerleri gibi değerlendirilecek Takır takır golleri atmaya başlarsa işte yılın transferi denilecek Ve bu transfer "doğru transferler" hanesine yazılacak Tersi olurda Guizavari bir performans sergilerse de Bu defa aynı transfer "yanlış transferler" hanesine yazılacak Futbolcun acımasız gerçekleri hep bu yönde olmuştur Şampiyon olursak ve Gökhan'ın da bunda katkısı olursa (ki inşallah böyle olur) "İşte devre arasındaki kritik transferin Fener'in şampiyonluğuna katkısı" adlı seri yazılar yazılacak Aksi olursa da "bu hamle hem Guiza'nın hemde Semih'in dengesini bozdu,şampiyonluk gitti" Gibi yorumlara açık yazılar demetleri sunulacak önümüze Dileyelim Gökhan'ın şansı yaver gitsin ve takıma faydalı olsun Kazanalıcak kupalarda direk ve endirek katkıları bulunsun Hepimizin ortak paydası sarı-Laci sonuçta Ve o renklerin başarısında Allah hepimizin gönlüne göre versin
|
|
|
#3 |
Üyelik tarihi: Sep 2008 Futbolcu: 2- Diego Lugano Yaş: 42 Mesajlar: 3,802
![]() |
Gökhan iyi oyuncu. Pozisyona güzel giriyor. Bugün ikinci golde payı varrdı. üçüncü golde Deniz'in ortasına ayak koyuşu 1. sınıf santrforlara göre bir hareketti. Guiza'ya topa dokunmak kaldı.
|
|
|
#4 | |
|
Eski Açık
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 53- Serdar Kesimal Yaş: 49 Mesajlar: 2,281
![]() |
Alıntı:
1.sınıf santfor gibi ayak koyuşuna takiben doğru köşeyi de(sol köşeye vurmaya kalksa topun açısı genişleyeceğinden direğin yanından aut olma ihtimali yüksek) seçmiş olduğundan kaleci topu anca tokatladı,Guiza doğru yerde idi ve gol oldu. Dendiği gibi bir anda pozisyon buluyor. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
1907 UNİFEB
Üyelik tarihi: Dec 2008 Futbolcu: 2- Diego Lugano Yaş: 20 Mesajlar: 5,046
![]() |
Eldeki mevcut forvetlere göre en önemli artısı adam geçebilmesi ve sürati.
|
|
|
|
#6 | ||
![]() |
Alıntı:
Alıntı:
|
|
|
|
#7 |
|
Eski Açık
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 53- Serdar Kesimal Yaş: 49 Mesajlar: 2,281
![]() |
İki tane Kâzım eder.
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
|
|
|
#9 |
Üyelik tarihi: Sep 2008 Futbolcu: 10- Alex De Souza (C) Yaş: 49 Mesajlar: 3,751
![]() |
Renk bakımından değil herhal
|
|
|
#10 | |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 1- Volkan Demirel Yaş: 54 Mesajlar: 6,203
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
adaş benle turgut yani şarloda umutluyuz gökhan transferinden çünkü ben gökhanın transfer konusunda yazmıştım hiç belli olmaz bakarsınız ummadığımız taş baş yarar demiştim şarloda yarsın abi demişti
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
|
|