|
|||||||
| Köşe Yazıları Fenerbahçe Konusunda Yazılmış Köşe Yazıları |
![]() |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Arama |
|
|
#1 |
![]() |
Pazar sabahı erken uyandım.
Televizyonu pek açmam ama mesajlar yağmaya başladı, “Televizyonu aç” diye. Ben de yanıt verdim, “Hangi televizyonu açayım” diye ne olup bittiğini bilmeden. Cevap ilginçti: “Hangisini açarsan aç hepsinde aynı mesele var.” Ben televizyonu açmadan gazeteden aramaya başladılar. “Aziz Yıldırım gözaltında” diyerek. Şike soruşturmasının yanı sıra bir de “çıkar amaçlı silahlı örgüt” suçlamasıyla. Bir elimde telefon, gözüm televizyonda gelişmeleri izlemeye başladım. Bilgiler ekranda akıyordu. Olgun Peker, Sedat Peker, Mecnun Odyakmaz isimleri birer birer geçiyordu altyazılardan. Gelişmeleri izlerken bacağıma götürdüm elimi. Baldırımda 9 yıldır ağrıyan yere. Altyazılarla ekrandan geçen isimleri 9 yıl önce birer birer yazmıştım. 2003 Mart’ıydı. Galatasaray-Fenerbahçe maçı sonrası. Galatasaray maçı 2-0 kazanmıştı. (Nasıl olduysa.) Şeref Tribünü’ne Başkan Canaydın’ı kutlamaya inmiştim. Yanımda Futbol Şube Sorumlusu Özer Saraçoğlu ile birlikte. Şeref tribünü salonunun önünde 15-20 kişilik bir grubun küfrettiğini, Aziz Yıldırım’ın da onları izlediğini gördüm. Maç Ali Sami Yen’de olduğu için küfredenleri Galatasaraylı zannettim. Hemen araya girdim. Ne büyük yanılgıymış. Küfredenler Fenerbahçeli taraftarlarmış. Ben bunu bilmeden “Ayıptır” diye araya girince hep birlikte üzerime saldırdılar. Yumruk tekme neyse de, ora da ki her biri 5-6 kiloluk koca pirinç küllüklerle. Beyoğlu’nda büyümemiş, Mektebi Sultani’de okumamış olsak belki hayatta bile kalamazdım o saldırıda. Bir parmağımın ucu koptu, kol kemiğimde ağır hasar oluştu. Bacağıma gelen bir küllük darbesi ise hâlâ acıyan bir iz bıraktı. Olaydan sonra davacı oldum haliyle ve epey bir inceledik konuyu. O zaman bunları yazdım ve anlattım her yerde. Bana saldıranlar Sedat Peker’in adamlarıydı. Emniyette yapılan inceleme öyle diyordu. Yüzlerce televizyon kaydına baktık. İnceledik. Saldırganların elebaşı, stada Aziz Yıldırım ile birlikte giriyordu. Bu kişilerin şeref tribününe nasıl girdiğini de çözmüştük. Dönemin İstanbul Gençlik ve Spor Genel Müdürü’nün Fenerbahçe Spor Kulübü’ne verdiği Şeref Tribünü davetiyeleriyle girmişlerdi. Saldırıyı yapanların bazıları yakalandı. Yargı karşısına çıktı. Bazılarının “sabıka kaydı” iki sayfadan fazla tutuyordu. O gün saldırganlarla bağlantılı olanların adı bugünlerde televizyonda altyazı olarak geçiyor. O yüzden olsa gerek, bugün “birlikte anılan” bu isimler beni hiç şaşırtmadı. Samimi söyleyin, sizi şaşırttı mı? DELİLLER ÇOK SOMUT Soruşturmayla ilgili önemli bir yetkiliyle konuştuğumda şöyle dedi: “Elimizde çok somut bilgiler ve deliller olmasa, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı’nı pazar sabahı evinden almazdık. Her şey belgeli, kayıtlı.” “Peki ne çıkar bu işten” diye sordum. “Yargının ne yapacağını bilemeyiz. Ama tecrübelerimize dayanarak şunu söyleyebilirim. Bu kadar net delillerle mahkeme büyük olasılıkla tutuklama verir. Bunu söylerken içim kan ağlıyor. Ben de Fenerbahçeliyim ama uzun ve ciddi bir çalışma sonucu bu durum ortaya çıktı. Keşke böyle bir şey olmasaydı.” FENERBAHÇELİLER ÜZÜLMESİN Fenerbahçe’nin adının böyle bir olaya karışmış olması gerçekten üzüntü verici. Aziz Yıldırım’ın ne yazık ki uzun bir dönemdir bu işlerin içinde olması ve benim uzun zaman önce yazdığım gibi “yanlış ilişkiler” kurması sonucu böyle bir tablo ortaya çıktı. Aziz Yıldırım’da bir “güç sar hoşluğu ” oluşmuş belli ki ve “Ben futbolun imparatoruyum, ne yaparsam olur” diye düşünmüş olmalı. Bu ruh hali dışarıya da yansıyordu zaten. Ama Aziz Yıldırım, Fenerbahçe demek değil. İşin kötüsü, bu yıl ligin ikinci yarısın da Fenerbahçe zaten şampiyonluğu hak eder bir görüntüdeydi. Buna rağmen böyle işe bulaşılmış olması futbolun utancıdır. Bu işin sorumlusu sadece Fenerbahçeliler de ğil, tüm Türk futbolu, Türk futbolunu bu hale getirenlerdir. GALATASARAYLILAR SEVİNMESİN Takip ediyorum da Galatasaraylılar bu işten büyük keyif alıyorlar, her tarafta bunun geyiğini yapıyorlar. Bakın şunu söyleyeyim. Eğer Fenerbahçe Spor Kulübü bu işten suçlu bulunur ve Süper Lig’den düşürülürse bundan sadece Fenerbahçe değil, Galatasaray da kaybeder. Fenerbahçe olmazsa Galatasaray’ın da anlamı azalır. Fenerbahçe ile oynayamayacağımız bir lig benim için gerçek bir lig olmaz. Ha ayrıca şunu da söyleyeyim. Futboldaki pislikleri temizlemediğimiz sürece hiçbir takım temiz kalamaz. Bu pislik her yere bulaşır. Şimdi bu soruşturmada Galatasaray’ın adı geçmiyor diye sevinmeyin. Çok samimi olarak söylüyorum, Galatasaray eğer geçen sezon iddiasını kaybetmemiş olsa, son haftaya kadar şampiyonluğu takip ediyor olsa biz de bir yerinden bu soruşturmanın içinde olurduk. SAVCILARA TEŞEKKÜR Bu soruşturma için ben bütün savcılarımıza, başta Zekeriya Öz olmak üzere teşekkür ediyorum. Pis bir ligi temiz hale ne federasyonlar getirebildi, ne kulüp yönetimleri. Tam aksine hepsi pisliğe bulaştı. Bulaşmak zorunda kaldı. Şimdi belki bir temizlik olur. Kimse bu işlere bulaşmayı düşünmez, en azından cesaret edemez. FATİH ALTAYLI-haberturk http://www.htspor.com/fenerbahce/hab...sasiran-var-mi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Don't Believe Me!
![]() |
Senin gibi çirkef, adi bir mahluktan beklenen bir yazıydı bu. Şaşırırım tabii ki. 4 sene üst üste nasıl şampiyon olduğunuzu kendinize itiraf edememenize şaşırırım, her sene size yatan takımları görüp galibiyetlere sevinmenize şaşırırım, her maça ayrı renklere bürünüp çıkmanıza şaşırırım, bir başka takımın şampiyon olmasına sevinmenize şaşırırım. Sizin kendinizi insan sanmanıza ayrıca şaşırırım.
Sanma Şahım / Herkesi Sen / Sadıkhane / Yar OLur Herkesi Sen / Dost mu Sandın / BeLki oL / Ağyar OLur Sadıkhane / BeLki oL / aLemde / Serdar OLur Yar OLur / Ağyar OLur / Serdar OLur / DiLdar OLur //sen piyonsun gidersen iki puan gider ben ise şahım ben gidersem oyun biter
gfb_zorba |
|
|
|
|
|
#3 |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Yaş: 45 Mesajlar: 13,086
![]() |
Bence yazıda yer yer çok doğru ifadeler var. Başlığa aldanarak yorum yapmamak lazım
|
|
|
|
#4 |
|
Banned
Üyelik tarihi: Jun 2011 Futbolcu: 2- Diego Lugano Yaş: 28 Mesajlar: 101
![]() |
Var var ben çok şaşırdım arkadaşım sana tabi
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Don't Believe Me!
![]() |
Aziz Yıldırım'ın kötü ilişkilerini herkes biliyor abi. Ama bu Fenerbahçe'nin işi gibi konuşmaları çok yanlış. Kesinlikle başlıkta yazı da şaşkınlık verici. Saçma
Sanma Şahım / Herkesi Sen / Sadıkhane / Yar OLur Herkesi Sen / Dost mu Sandın / BeLki oL / Ağyar OLur Sadıkhane / BeLki oL / aLemde / Serdar OLur Yar OLur / Ağyar OLur / Serdar OLur / DiLdar OLur //sen piyonsun gidersen iki puan gider ben ise şahım ben gidersem oyun biter
gfb_zorba |
|
|
|
|
|
#6 |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Yaş: 45 Mesajlar: 13,086
![]() |
O ilişkiler Fenerbançe adına kullanılıyorsa, bunun içinde kulubün başkanı, asbaşkanı, bazı yönetim kurulu üyeleri de varsa Fenerbahçe bir an önce o kişilerden arınmadıkça suça ortak demektir. Ben yüzmilyon euroluk takım kurup 300 milyon euroluk bütçelere sahip olup da, kendi sahamızda Ankaragücü'nü yenebilmek için illegal yollar arayan bir zihniyeti asla onaylayamam.
|
|
|
|
#7 |
|
Don't Believe Me!
![]() |
Ben böyle bir şey olmadığını takımın alnındaki terden gördüm. Ankaragücünün bize karşı diğerlerinden daha atak oynaması ile gördüm. Yöneticiler kim olursa olsun Fenerbahçe Cumhuriyet'tir. Ülkemizdeki bazı kişilerde suçlu ama meclisteler.....
gfb_zorba |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Eski Açık
Üyelik tarihi: Jul 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Mesajlar: 3,819
![]() |
mehmet ağarlı mesut yılmazlı haluk ulusoylu yıllarda araştırılsın 6s nin üst üste 4 şampiyonluğu nasıl gelmiş?
Insanların mutlulukları yada mutsuzlukları,talihin olduğu kadar Kendi karakterlerinin de eseridir.!! (La Rochefoucauld) Tanrı,iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır;yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı'yı kullanırlar (GİARDANO BRUNO) |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Unstoppable
Üyelik tarihi: May 2011 Futbolcu: 10- Alex De Souza (C) Yaş: 32 Mesajlar: 1,438
![]() |
Sakin olmalıyız, fenerbahçenin şanlı tarihi ve büyüklüğüyle hiç kimse oynayamaz ne fatih altaylı ne aziz yıldırım ne sizler nede ben.
Ben büyük fenerbahçe camiasının en ivedi bir biçimde yine rakiplerine çok büyük sportif acılar yaşatacağından, hiçbirşeye ihtiyacı olmadan kendi yağı ile kavrularak tüm zamanlarda olduğu gibi yapacağından adım gibi eminim. Ne mutlu banaki gönlümü bu takıma vermişim gurur duyuyorum. Yargı ne karar verirse versin bir olağanüstü kongreyle yeni ve herzamandan daha güçlü, anka kuşundan daha güçlü bir biçimde, o başkalarının formasını giyen ve başarılarını sevinç vesikası sanan bukalemunların korkulu rüyası olmaya sonsuza dek devam edecektir.. Ben onun renklerinede o canlı canlı melul melul bana bakan anlı şanlı armasına kurban olurum. Elimde tutuyorum şu an fb armasını ve kalbimin sızısını inanın dindiriyor. FENERBAHÇEBÜYÜKLÜĞÜ İŞTE BÖYLE BİRŞEYMİŞ. Bunu rahmetli İslam ağabeyin dedği gibi bu kötü günde bir kezdaha ve büyük bir iştahla anladım..... |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
|
|