|
|
#1 |
|
Müdavim
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 10- Alex De Souza (C) Yaş: 19 Mesajlar: 1,362
![]() |
İspanya Milli Takımı'nın çalıştırıcısı Luis Aragones'in Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olduğunu yaklaşık 2 haftadır biliyoruz ve resmi açıklamanın yapılmasını bekliyorduk. Ve beklenen açıklama Türkiye'nin Almanya ile yarı final oynayacağı gün geldi.
Ben bugüne kadar Fenerbahçe'nin Aragones kararından vazgeçmesi ve başka bir hocayla anlaşmasını çok istedim. Birinci sebebi, Aragones'in Reyes ile girdiği diyalog ve Henry için söyledikleri günden beri onu hiç sevememiş olmam. Bu yaşananlar sadece İspanya'da değil bütün dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Eminim Fenerbahçe'de oynayan bütün futbolcular da Aragones ile Henry arasında yaşananları çok iyi hatırlıyorlardır. Bu arada Zico'nun ardından Aragones'i Fenerbahçe'ye kesinlikle yakıştıramıyorum. Temmuz sonunda 70 yaşına basacak olan José Luis Aragonés Suárez Martínez'in tecrübesiyle ilgili yapacak fazla bir yorum yok ama her sıkıldığında Madrid'e geri dönerek, bu takımı üç kez bırakıp dört kez geri dönmesi hiç hoş değil. İspanya Milli Takımı ile geçirdiği 4 senenin ardından kamuoyunun beklediği başarıları elde edememiş biri olarak Boğalar'ı bırakıyor ve Fenerbahçe'ye geliyor. Yanında da eleştirilen Kezman'dan fazla bir farkı olmayan Guiza'yı getirmesi bekleniyor. Guiza'nın La Liga'da gol kralı olması kesinlikle Fenerbahçe taraftarını heyecanlandırmıyor. Oysa Zico zamanında taraftar Adriano'nın gelebileceğine iyice inanmmıştı. Ne de olsa Zico yani 'Beyaz Pele' olarak bilinen centilmen, sadece İspanya'nın değil bütün dünyanın saygı gösterdiği hem efsane bir futbolcuydu hem de tecrübesi ve kalitesi her geçen gün artan bir teknik adam. Kadrodaki Brezilyalılar ile uzun yıllar büyük başarılara imza atabilmesi mümkün olan Zico, geçen sene Galatasaray'a kaptırılan şampiyonluğun ardından taraftardan daha çok başkanın gözünden düştü. Aziz Yıldırım ve ekibi de Zico'nun yerini 70'indeki Aragones ile doldurmayı tercih etti. Hocalığında 'başarıya aç' kalmış bir teknik adamla. Oysa dünyada ve ülkemizde yeni bir dönem başladı. Nedir bu dönem? Oyunculuğunda başarılı olmuş ve hocalığında da başarı isteyen modern bakış açısı ve oyuncularıyla kurduğu iletişimle örnek olan hocaların takımların başına geçmesi. Beşiktaş'ta Ertuğrul Sağlam, Galatasaray'da Skibbe, Sivasspor'da Bülent Uygun, İstanbul BŞB.'de Abdullah Avcı, Hırvatistan'da Biliç, Hollanda'da Van Basten, Almanya'da önce Klinsmann ardından Löw, İtalya'da Donadoni, Romanya'da ise Pitruca bunun en güzel örnekleri. Bir de yılların getirdiği tecrübeyi başarılarla süslemiş isimler var. Türkeye'den Fatih Terim veya Rusya'dan Hiddink gibi. Brezilyalılar'ı ve onlarla çok iyi uyum sağlamış olan Türk yıldızlarıyla yükselen bir trend olan Fenerbahçe'de, Aragones'in göreve getirilmesi, ne yukarıda bahsettiğim iki duruma, ne de sarı-lacivertli ekibe uygun. Bu arada unutmayalım 17 yıllık futbolculuk kariyerinde sadece 3 lig şampiyonluğu, 34 yıldır devam eden hocalık kariyerinde sadece bir şampiyonluğu bulunan ve huysuz tavırlarıyla her zaman sorgulanmış olan Aragones hayatında ilk kez İspanya dışına çıkıyor. Aragones haberlerine kadar yeni sezonda şampiyonluk için en kuvvetli adayım olan Fenerbahçe, bu hamlesiyle artık ilk 3 arasında bile değil. Başarılar Fenerbahçe, başarılar Aragones... Can Birsay. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
''F'' Tipi
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 2- Diego Lugano Yaş: 23 Mesajlar: 851
![]() |
Durum bu kadar mı kötü yaw
Kendisini tanımam ama inşallah başarılı olur Ama içimde hala bi umut war tdnin o olmadığına dair. |
|
|
|
|
|
#3 |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 11- Miroslav Stoch Yaş: 19 Mesajlar: 4,739
![]() |
Valla okudum içim fena oldu
Durumumuz çok vahimmiş |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Müdavim
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 8- Kâzım Kâzım Yaş: 26 Mesajlar: 200
![]() |
Bu adam acayip sistem takıntısı olan bir adam. Alex ve Deivid gibi serbest oynayan oyuncularla neler yapacak çok merak ediyorum. Bunun haricinde Zico'nun efendiliği, güler yüzü, pozitif enerjisinin ardından böyle asık suratlı, gerginlik üzerinden motivasyon sağlamaya çalışan bir adam, çoğunluğu Brezilya'lılardan uluşan duygusal oyuncuları nasıl pozitif yönde motive edebilecek? Evet kendisi çok iyi bir taktisyendir ama, bu takımın karakterine de çok aykırı bir adamdır. Bekleyelim görelim. Ya hep, ya hiç.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Fenerbahçe !
![]() |
yönetime yazıklar olsun... taraftarı soğuttu kendinden bu kadar başarının üstüne.
|
|
|
|
#6 |
|
Anadolu Fenerlisi
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Yaş: 23 Mesajlar: 534
![]() |
Herşeye rağmen olumlu düşünmek istiyorum..
AŞKIMIZ RENKLERE!! EY BE FENER SEVGİLİMİZ BİLE KISKANIYOR SENİ,AMA NE YAPALIM GÖZÜMÜZÜ SENİN AŞKINLA AÇTIK !BAŞKA AŞKLAR TALİ SENİN AŞKIN ASLİ! Fenerbahçe'yle alay edilmez, bu formayla dalga geçilmez. Rahmetli İslam Çupi böyle demişti bir Galatasaray maçı sonrasında.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guest
|
bu kadar umutsuz olmayalım,
ben ispanyanın ilk rusya ve son rusya maçının 2.yarısı hariç tüm maçlarını seyrettim, eleman yıldız mıldız dinlemiyor koşmayanı adı torres bile olsa alıyor.. ve takım finalde... tabi birkaç hafta sancılar olacaktır ama ben umutluyum, taş gibi takım olacağız görürsünüz, ayrıca takımdaki ALEX hariç tüm brezilyalıların gönderilmesini açıkcası ben zaten istiyorum.. onların yerine koşan ve müzadeleden katmayan elemanlar daha yararlı olacaktır.. |
|
|
|
#8 |
|
Guest
|
ya bu adamda ne heyecan nede hırs kalmıştır
günah vallahi günah başkanımız sanki o arkayı dörtleyelimli acı günlere geri döndürmek istiyor fenerimizi ya bu takımda hiddink,raush,czely,zeman lar başarılı olamadılar bu aragones dedesi nerden çıktı başımıza yazık çok yazık ben bu sene maçlara gitmeyebilir hiç bir şekildede hiç bir ürünü almam vede maçlarımızıda seyretmeyebilirim. bu dede den bir cacık olmaz yılmaz vuralı getirseydik daha başarılı olurdu |
|
|
|
#9 | |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Yaş: 45 Mesajlar: 13,085
![]() |
Alıntı:
Bizim Brezilyalılar ile Aragones, Lincoln ile Feldkamp gibi olurlar. Madem Aragones geliyor, Brezilyalılar'ı azaltıp, hocaya uygun transferler yapılmalı
|
|
|
|
|
#10 |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Yaş: 36 Mesajlar: 3,354
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Adam Xavi'yi 58.dakikada pat diye oyundan alabiliyor
4 net pozisyonu ard arda harcayan F.Torresi de aynı dakikada oyundan alıyor Bunlar radikal ve aslında takım için faydalı kararlar gibi görünebilir Ki ben Torres'in alınmasını takdir ettim mesela Ama ama ama......... Bizde Alex'i dakika 58'de kötü oynuyor diye oyundan alması ne sonuçlar doğurur merak ediyorum Alex,Dievid,Kezman gibi oyuncular bunlara katlanabilir mi? Bence katlanmalılar sakın yanlış anlaşılmasın (sonuçta patron hocadır) Ben sadece oyuncuyla hoca arasında çıkabilecek sorunlara dikkat çekmek istiyorum Ve açıkçası korkuyorum bu düellolardan Bizim yıldızların egosu Şampiyonlar Ligi sayesinde tavan yapmışken Geçen senede pamuk şekeri kıvamında bir hocaları varken Bu sene sert mi sert elma şekeri bakalım ne sonuç verecek Umarım korkularımız sadece bu yazılarda kalır,umarımmmmm
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
|
|