Fenerbahçe Taraftar Forumu

Geri Git   FENERBAHÇE TARAFTAR FORUMU > Fenerbahçe Spor Kulübü > Fenerbahçe Spor Kulübü Haberleri

Paylaş Seçenekler Arama
Eski 21-07-2011, 19:17   #1
damir/alex20.fan
Şeboist
damir/alex20.fan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Futbolcu: 10- Alex De Souza (C)
damir/alex20.fan is on a distinguished road
Standart BİR FARKLA… (Başkanımız Bırakıyor)

BİR FARKLA…

Ben Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı. 1952 yılında Diyarbakır Ergani’de doğdum. Bu ülkenin insanıyım. İnşaat mühendisiyim. Bugüne dek kendi ülkem ve milletim için çalıştım ve gözlerimi de vatanımda yumacağım.

Spor sevdalısı, ama daha da fazla Fenerbahçe sevdalısıyım. Betondan da, futboldan da anlamam ondandır. Ama voleyboldan da anlarım, yelkenden de anlarım, basketboldan da anlarım, masa tenisinden de anlarım, yüzmeden de anlarım, kürekten de anlarım, atletizmden de bokstan da anlarım.

2000’e yakın sporcu evladım vardır benim. Hepsi birbirinden değerlidir, çünkü onlar Fenerbahçe forması giyerler. Onlar Fenerbahçe formasını çıkarır milli formayı giyer; ülkemin insanlarının yurtdışında göğsünü kabartır, gözlerini yaşartır mutluluk gözyaşı döktürürler.

Ben evlatlarımın hepsini ismen tanırım, nereden geldiklerini, nasıl sporcular olduklarını bilirim. Ben hepsinin akıttıkları helal terin, kazandıkları her başarının kefiliyim, hamisiyim. Çünkü ben Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Başkanıyım. 1990’dan bu yana kulübüme hizmet ettim. 1998’de "bir oy" farkla seçimi kazanıp başkan oldum. Herkesten de "bir farkım" oldu hep, çünkü ben Fenerbahçe’yi herkesten çok, canımdan, hayatımdan, kendimden çok sevdim.

Fenerbahçe’ye hayatımı adadım. Eşimi, çocuklarımı, işimi bıraktım gece demeden gündüz demeden Fenerbahçe’nin yolunda yürüdüm. Bu yolda hep doğru bildiklerimi yaptım. Kimsenin karşısında eğilmedim, bükülmedim. Çok eğilenler, çok sürünerek, yanımdan geçip gitmeye çalışanlar oldu ama zamanla hepsi ya ezildiler ya yok olup gittiler.

Sevenim de çok oldu sevmeyenim de. Beni kendilerine benzetemeyenler beni eğip bükemeyenler nefret etti benden. Kimsenin adamı olmadım, sadece Fenerbahçe’nin Başkanı, Fenerbahçe’nin adamı oldum. Asırlık bir çınara liderlik ettiğimi, Ulu Önder Atatürk’ün kulübüne başkanlık yaptığımı hiç aklımdan çıkarmadım. Onun gösterdiği yolda sporu sevdim, öğrettim, uyguladım. Hiç yanlış yola sapmadım, sapmak isteyene beni yanlış yola çekmek isteyene de hiç müsade etmedim.

Çalıştım, hep çalıştım. Amatör sporların Türkiye’nin geleceği gençler için ne kadar önemli olduğunu gördüm. Bu alanda liderlik ettim amatör şubelere devletten daha fazla yatırım yaptım. Popülizm yapıp tüm kaynakları futbola ayırmadım. Ülkemi, ülkemin uluslararası müsabakalarda, boksta, yelkende, atletizmde dalgalanacak şanlı bayrağını düşündüm.

Tesisler yaptım. Yeni sporcular yetişsin, "Bu ülkeden sporcu çıkmaz" diyenler Türk gencinin başarısını görsünler diye. Genç çocuklar önce Fenerbahçeli olsunlar, sonra ülkelerine milletlerine faydalı fertler olsunlar diye her yanda tesisler yaptım. Gençleri hep heveslendirdim, cesaretlendirdim. Minik takımdaki sporcularımın bile isimlerini öğrendim, antrenmanlarına gittim onlara moral verdim. Fenerbahçelilik nedir, nasıl Fenerbahçeli olunur, o çubuklu forma nasıl kutsaldır, öğrensinler diye mücadele ettim.

Çok mücadele ettim; sağlığımı verdim. Sağlığımdan ödün verdim ama Fenerbahçe sevdamdan ödün vermedim. Ameliyat masasından kalkıp takımımın başında deplasmana gittim. Beni gören taraftar stadyumları salonları doldurdu. Önce, onlar da bana kızdılar. Tribünde küfür ettirmedim, kavgaya, kargaşaya izin vermedim. Ama sonra onlar da anladılar her şeyin daha büyük bir Fenerbahçe yaratmak için olduğunu. Büyük Fenerbahçe taraftarı benim yaptıklarımı görüyor, biliyor. Onların bilmesi, onların görmesi kafi. Onların sevgisi bundan sonra bana yeter.

Beni eğip bükemeyenler, beni kendilerine benzetemeyenler meyve veren ağacı taşlayanlar baktılar ki taşladıkça ağaç inadına daha da büyüyor yakmaya karar verdiler ağacı. Kurguladıkları bir senaryo ile bugün beni hayatımın en büyük sevdası Fenerbahçe’den kopardılar. Yaktılar ağacı, yanan ağacın yerine yenisinin dikilemeyeceğini bilmeyenler. Ama ben de tükendim. Bu süreç beni çok yordu. Ruhum, bedenim iflas etti, artık daha fazla taşı da ateşi de taşıyamaz hale geldim. Bu süreci atlattığımda hayatımın geri kalan bölümünde Fenerbahçe artık sadece yüreğimde bir sevda olarak kalacak. Şimdi sadece bu yaşamakta olduğumuz süreçte yine kulübüme hizmet etmeye devam edeceğim. Bu geçiş sürecinin ardından da artık gururla taşıdığım ve namusumla, onurumla yerine getirmek adına gecemi gündüzüme kattığım şerefli görevim son bulacak. Ama içimdeki Fenerbahçe sevdası asla bitmeyecek.

Fenerbahçe sevdam cehennem donana kadar sürecek. Dar ağacında olsam da son sözüm hep Fenerbahçe olacak…

Tüm bu duygu ve düşüncelerin içerisindeyken, 14 vatan evladının hain saldırılar sonucu şehit olduğunu öğrenmem sıkıntımı ve üzüntümü daha da artırdı. Kaybettiğimiz, Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve ulusumuza da en derin duygularımla başsağlığı dileklerimi iletmek isterim.

Saygılarımla,

Aziz Yıldırım

Alex De Souza
#10#

Sevmişim seni herşeyden fazla
Ölünce FENER yazsın mezar taşımda
Tek gerçek sensin yalan dünyada
Koymuşum cinconuna 8taşına

ŞEBrOck & D/D
damir/alex20.fan isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 21-07-2011, 19:38   #2
damir/alex20.fan
Şeboist

maalesef ki bu yenilginin belgesidir
umarım klube ters etki yapar
gerçekten çok üzüntü verici bir durum bu yazıyı okumak bile
Allah belalarını verecektir en büyük dileğim odur

Alex De Souza
#10#

ŞEBrOck & D/D
Eski 21-07-2011, 19:45   #3
GoDSouL
Sarı ~ Lacivert !
GoDSouL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
GoDSouL is on a distinguished road

gerçekten çok duygulandım 13 sene içinde kim ne derse ne söylerse söylesin bu kulübe Aziz Başkan çağ atlattı umarım yerine gelecek insan Aziz Başkan kadar onurlu ve şerefli olur yolun açık olsun başkan ortak sevdamız renklerimiz seni kendi şahsım adına çok sevdim
LACİVERTten Okyanusların Oldu mu ?

Hayatının Her Anını Sevdana Göre Şekillendirdin mi Sen ?

GoDSouL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 21-07-2011, 20:13   #4
damir/alex20.fan
Şeboist

sen ne diyorsun renkdaş sırf o fb tv deki videolar bile yetiyor duygulanmak için zaten

Alex De Souza
#10#

ŞEBrOck & D/D
Eski 21-07-2011, 20:25   #5
FbMania
SARI - LACİVERT ULAN ..!
FbMania - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Futbolcu: 11- Miroslav Stoch
FbMania is on a distinguished road

Alıntı:
damir/alex20.fan isimli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sen ne diyorsun renkdaş sırf o fb tv deki videolar bile yetiyor duygulanmak için zaten
gözlerim doluyo o videoları izlerken yemin ederim
FbMania isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 21-07-2011, 20:34   #6
dekortiko
SarıKanaryalar Yönetim
dekortiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Futbolcu: 77- Gökhan Gönül
dekortiko is on a distinguished road

Çok duygulu bir yazı. Çok da dogruları var.
Eğrilerini şimdi konuşmak istemiyorum. Yaralıya kurşun atılmaz.

Bir şarkısın sen
Ömür boyu sürecek

SANA SÖZ IŞIK SÖNMEYECEK FENERBAHÇEM!
dekortiko isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 21-07-2011, 20:38   #7
Özgür
[I]
SarıKanaryalar Yönetim
[/I]
Futbolcu: 5- Emre Belözoğlu
Özgür is on a distinguished road

İçerdeyken bıraktırmak için baskı yapacakları belliydi. başka çaresi yoktu.
bu istif haberinden sonra emin olun ne bizim şampiyonluğa dokunurlar ne de lig düşürürler. onların asıl işi başkanlaydı. o da yoldan çekiliyorum dedi zaten
Özgür isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 21-07-2011, 23:28   #8
cc1907
Misafir
Futbolcu: 92- Issiar Dia
cc1907 is on a distinguished road
Standart Büyük Baskan

Allah Razi olsun Baskanim...
cc1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 22-07-2011, 08:45   #9
MURAD
Unstoppable
MURAD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
MURAD is on a distinguished road

Fenerbahçe durdurulamayacaktır O anlı şanlı çubuklu forma ilelebet payidar kalacaktır. Aziz başkana yaptıklarından dolayı müteşşekkirim. Gerçekten kulübü dünyanın lokomotif kulüpleri seviyesine getirdi. İlk halka arz fenerbahçedeydi, ilk kulüp tv FBTV idi, İlk modern stat Ş.Saracoğlu idi, amatör branşlar tesisleşme hep onun eseriydi. Ama aşırı Fenerbahçe aşkı, deli gibi aşkına sımsıkı sarılıp zarar veren bir aşığı teşbih ediyordu. Fenerbahçe sevgisini her daim haketti. Saygılar sunar teşekkürler ederim...

MURAD isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama