|
|||||||
| Medyadan haberler Takımımızın Medyada Çıkan Haberlerinin Toplandığı Forum |
![]() |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Arama |
|
|
#1 |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Yaş: 45 Mesajlar: 13,079
![]() |
Yıldırım'dan açıklama!
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, futbolda şike iddialarına ilişkin hazırlanan iddianamenin, asılsız, dayanaksız, hukuka aykırı ve çelişkilerle dolu olduğunun, belge ve tanıklarla en kısa zamanda kamuoyuna açıklanacağını kaydetti.10/12/11 15:02Yıldırım'dan açıklama!İlgili Haberler İddianamede ‘kilit rolü’ bu itiraf oluşturuyor! Yasa kabul edildi! 3 yıl şampiyonluk sözü için yapıldı! Beşiktaş'ı kupa yaktı! Tüm ilgili haberler Yıldırım, avukatları aracılığıyla kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, ''iddialar yığını'' olarak nitelendirdiği iddianamenin mahkeme tarafından kabul edildiğini belirterek, ''Yüce Meclis'in iradesinin tezahürü olan 6250 sayılı yasanın Sayın Cumhurbaşkanı'nca veto edilmesinin hemen öncesinde, daha önce benzeri görülmemiş bir uygulama ile söz konusu iddianame hakkında basın açıklaması yapılmış; kamuoyu bu tesadüfün şaşkınlığını yaşarken, bu defa 6250 sayılı yasanın TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceği günde, görüşmelerin başlamasına saatler kala iddialar yığınının kabul edildiği açıklanmıştır. Tesadüfün bu kadarına şaşıranlar emin olmalıdırlar ki, iddialar yığınını incelediklerinde, sürecin başından bu yana kamuoyunun nasıl yanlış yönlendirilmeye ve yanıltılmaya çalışıldığının kanıtlarını göreceklerinden, şaşkınlıkları endişeye dönüşecektir'' dedi. ''Türk sporu ve futbolunun gerçeklerinden bihaber olarak düzenlenen bu iddia yığınının tamamının, ne denli asılsız, dayanaksız, hukuka aykırı ve çelişkilerle dolu olduğu, belge ve tanıklarla en kısa zamanda kamuoyuna açıklanacaktır'' diyen Yıldırım, açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: ''Ancak şimdilik şu kadarını belirtmek isteriz ki, futbolun ve hayatın gerçekleri çarpıtılarak; 1.*Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) alınan gelirleri, 'usulsüz para aktarımı' olarak addedip bu parayı dağıtanlar hakkında takipsizlik kararı veren, 2.*Fenerbahçe *Kulübü tesis ve inşaatlarına belgeli olarak yapılan ödemelere yönelik konuşmaları, şikenin konuşmaları olarak addeden, 3.*Futbolcularımıza dağıtılan belgeli maç primlerini şike paraları olarak gösteren, 4.*Devlet görevlileri ve basının dahi şahit olduğu ve son derece aşikar biçimde bilet ve hediye forma taşınan çantaları, şike parası taşınan çantalar olarak gösteren, 5.*Birden fazla kişinin isim ve görevlerini karıştırarak yanlı dinlemeler sonucu şike yapıldığını iddia ederek yargının ciddiyetine gölge düşüren, 6.*Kulübümüze karşı yapılması muhtemel şike ve teşvik iddialarını araştırma ve önleme çabalarını dahi suç sayan, 7.*Menajerler yerine*Fenerbahçe *Kulübü yönetici ve kongre üyeleriyle yürüttüğümüz transfer girişimlerimizi şike görüşmesi olarak yorumlayan, 8.*Spor hukukundan ve TFF Transfer Talimatı'ndan bihaber bir şekilde transfer görüşmelerinde futbolcunun mensubu olduğu kulübün yazılı onayını arayarak transfer şikesi yaptığımızı iddia eden ve bu iddiaların tanığı olarak da benim Fenerbahçe'den uzaklaştırdığım insanları göstermekten kaçınmayan, bu iddia yığınını kamuoyuna şikayet ediyoruz. Önemle belirtmek isteriz ki, gerek ceza yargılaması ve spor yargılaması, gerekse hayatın tüm gerçekleri ile açıkça çelişen bu iddia yığını hakkındaki açıklamalarımızın takip edilmesini kamuoyuna duyururuz. Unutulma
|
|
|
|
#2 |
|
Fanatik insan
Üyelik tarihi: Dec 2011 Futbolcu: 10- Alexsandro de Souza Yaş: 26 Mesajlar: 361
![]() |
suç örgütünden ceza alırsa Fbnin şampiyonluğuna 1 şey olmayacak
|
|
|
#3 |
|
Eski Açık
Üyelik tarihi: Aug 2011 Futbolcu: 23- Semih Şentürk Mesajlar: 1,075
![]() |
Rıdvan abi, sizin görüşünüzü merak ediyorum sakıncası olmazsa.
|
|
|
|
#4 |
|
[I]
Üyelik tarihi: Jul 2008 Futbolcu: 5- Emre Belözoğlu Yaş: 29 Mesajlar: 3,096
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Fanatik insan
Üyelik tarihi: Dec 2011 Futbolcu: 10- Alexsandro de Souza Yaş: 26 Mesajlar: 361
![]() |
örgüt kurduğuna inanmıyorum. EĞER MAHKEMEDEN ÖRGÜT KURMA KARARI ÇIKARSA DEDİĞİM GİBİ OLUR.. şikeden ceza alırsa fB şike yapmış olacak . ne yapıp edip bu sene de şampiyon olmalıyız. TAKIMI sağlam yere bağlamalıyız.
|
|
|
#6 |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Yaş: 45 Mesajlar: 13,079
![]() |
İddianameyi okumadım henüz. Basın iddianame üzerinden ahkam kesiyor. Oysa adı üstünde "iddianame". Asıl savunmanın antitezini gördükten sonra sağlıklı bir yorum yapılabilir.
|
|
|
|
#7 |
|
Misafir
Üyelik tarihi: Dec 2011 Futbolcu: 5- Emre Belözoğlu Yaş: 25 Mesajlar: 9
![]() |
Sayfa 196 da ifadelere baktım da başkan şahsi işim derken İlhan E sporcularımıza verilen para,Tamer Y;ise İlhan E sporculara para ödemesi yapmaz başka takımdaki oyunculara verilen para diyor..
İ.akın Murat Şahin Uğur uçar ötmüş. Senecky'nin menajerine yapılan şike teklifi sonrası korkup geri çekilmişler..S.kulbilge olayı tam felaket. Maç 2-2 biterken devre arasındaki konuşmalar tam felaket..B.uygunun taktiği vermesi,Emenike olayı vb.. S.kulbilgeyi takip ettiler diye korkmuşlar az kalsın teknik takibe takılıyorduk demişler ve sürekli sabit telefondan konuşalım demişler..Futbol konusu konuşurken gramın inşaatın işi ne Aziz Yıldırım savcılık ifadesinde : İlhan Ekşioğlu'nun Tamer Yelkovan'dan aldığı para için paranın şahsi işlerim için İlhan'a verilmesini istedim şeklinde beyanda bulunmuş. İlhan Ekşioğlu ifadesinde : Tamer Yelkovan'dan aldığı para için sporculara maaş ve vergi ödemesi için para aldım beyanında bulunmuş. Tamer yelkovan ise para bizim takımdan olmayan oyunculara gönderilmiştir İbrahim Akın müdafi eşliğinde alınan savcılık ifadesinde;Dosya kapsamında bildiklerimi anlatmak, olayların açığa çıkmasını sağlamak istiyorum.Yusuf Turanlı ile tekrar buluştuk. Bana poşet içerisinde para getirmişti. Sonra saydığımda daha önce 100.000 dolar getireceğini söylemiş olmasına rağmen 50.000 dolar getirdiğini gördüm. Bu önceden maçta gol atmamam karşılığında Yusuf Turanlı'nın vaat ettiği paraydı.Kollukta bana bu husus sorulduğunda poşet içerisinde İbrahim Toraman'dan alınan Beşiktaş forması olduğunu söylemiştim. Bu doğru değilir. Doğru olan o gün benim Yusuf Turanlı'dan bana vaat ettiği paranın bir kısmını aldığımdır. Yusuf Turanlı'ya mesaj çekerek talebi karşılığında 100.000 dolar değil 100.000 euro istediğimi beyan ettim. Bu ona dair bir görüşmedir. 06.05.2011 günlü fiziki takip tutanağı doğrudur. O gün Yusuf Turanlı'yla buluştuk. Bana bu parayı getirdi. Parayı kendi evime gidince saydım. 50000 dolar olduğunu gördüm. 07.05.2011 günü Fahri Tatan'la yaptığım görüşmede "parada cebimde, balyalar..." derken kastettiğim Yusuf'tan aldığım şike parasına ilişkindir. Bana şimdiye kadarki futbol hayatımda 3 maç için bu yönde tekliflerde bulunuldu. Bunlardan biri Yusuf Turanlı aracılığı ile Fenerbahçe maçında şike yapmam ile ilgiliydi... Pişmanım, sadece şikeden 50.000 dolar para aldım. Bunu da dağıttım.. |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
|
|