Fenerbahçe Taraftar Forumu

Geri Git   FENERBAHÇE TARAFTAR FORUMU > Fenerbahçe Spor Kulübü Branşları > Basketbol > Fenerbahçe Ülker

Fenerbahçe Ülker Fenerbahçe Basketbol Erkek Takımımız Hakkında Herşey

Paylaş Seçenekler Arama
Eski 10-01-2011, 10:11   #1
Özgür
[I]
SarıKanaryalar Yönetim
[/I]
Futbolcu: 5- Emre Belözoğlu
Özgür is on a distinguished road
Standart Aydın Örs'lü 2006-2007 Sezonu Şampiyon Fenerbahçe Ülker'in Şampiyonluk Öyküsü

Aydın Örs'lü 2006-2007 Sezonu Şampiyon Fenerbahçe Ülker'in Şampiyonluk Öyküsü

MRSİÇ,KUPAYI BAŞKAN'A HEDİYE EDİYOR.

ŞAMPİYON FENERBAHÇE

Bu tarihi Şampiyonluk Öyküsüne en baştan başlıyoruz.

Dev Birleşme Resmiyet Kazandı
24 Temmuz 2006 Pazartesi

Fenerbahçemiz ile Ülker A.Ş. arasında yapılan sponsorluk anlaşması bugün Faruk Ilgaz Tesisleri’nde Başkanımız Aziz Yıldırım ve Ülker A.Ş adına Holding icra kurulu üyesi Ali Ülker’in katıldığı bir tören ile imzalandı. Kulübümüz Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay’ın yaptığı kısa bir konuşma ile başlayan törende konuşan Başkanımız Aziz Yıldırım, imza töreni öncesinde, “Geçtiğimiz sezon Ülker ile bir sponsorluk anlaşmamız bulunuyordu. Ancak bu yıl daha kapsamlı bir sponsorluk anlaşması Fenerbahçe Ülker adı altında yeni bir oluşum başlıyor. Fenerbahçe’nin amatör branşlara harcadığı bedel geçtiğimiz yıl 20 trilyonu buldu bunun 5 trilyonu basketbol için harcandı. Fenerbahçe’deki sporcuların çoğunun milli takımda olduğu da unutulmamalı. Türkiye’deki amatör branşlara yapılacak sponsorluk anlaşmaları ile daha da ileriye gidecek. Bu ilerleme için öncelikle tesis sonrasında da eğitim gerekiyor. Bununla birlikte bu sporculara maddi olanak sağlayan gerekiyor. Bu sporcuların hayatlarını idame ettirmeleri için maddi olanak sağlanmalı. Ülker Grubu’nun Fenerbahçe’ye katkıları ile Türkiye’ye büyük başarılar getirecektir. Büyük kuruluşların sponsorluk bağlamında amatör branşlara ilgi göstermeleri ve desteklemeleri gerekiyor” diye konuştu.
Ülker A.Ş Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Ali Doğan ise imza töreninde şu açıklamalarda bulundu: “ Yeni çıkan sponsorluk yasasına göre Ülker Grubu olarak bizim bu yaptığımız destek, diğer kurumlara örnek temsil etmeli. Bizler spora katkı sağlamak için sponsorluk anlaşmalarının devamı için bu sponsorluk kararını aldı. Gençlerimizin ve çocuklarımızın spor ile tanışmaları için gerekli zemini hazırlamak için uğraşıyoruz. Sokaklarda kurduğumuz bir çok pota da bunun bir göstergesi. Fenerbahçe ile yaptığımız bu sözleşme sporun yaygınlaşması adına da büyük bir önem arz ediyor. Biz Fenerbahçe’nin Euroleague’de yapacağı karşılaşmalardan başarı sağlayacağını umuyoruz. Fenerbahçe sayesinde şampiyonluk başarısını yaşamak istiyoruz.”
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesislerinde yapılan toplantıya Fenerbahçemizden Başkanımız Aziz Yıldırım, Yöneticilerimiz, Mahmut Uslu, Murat Özaydınlı katılırken, Ülker Gurubu’ndan Ali Ülker, Ali Doğan, Fikret Işık, ve Aydın Acun katıldı.

Bu Anlaşma Devrim Niteliğinde

24 Temmuz 2006 Pazartesi

Basketbol Erkek Takımımızın antrenörü Aydın Örs, Ülker ile yaptığımız sponsorluk anlaşması ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bu sponsorluk anlaşması bir devrim niteliğinde. Gerek Türk sporu adına gerekse Fenerbahçe adına büyük bir atılım. Bu anlaşmanın diğer kurumlara da örnek olmasını umuyoruz. Çünkü yapılan tüm bu yatırımlar ilerde Türkiye’nin geleceği için büyük birer adım. Fenerbahçe olarak bu sezon en iyiyi başarma hedefindeyiz. Bu anlaşma büyük bir itici güç. Ayrıca takımımıza yeni katılan tecrübeli oyuncularımız ile güçlü bir takım oluşturduk.”

TRANSFERLER

Solomon F.BAHÇE'de !!!!!!!!!!!

25 Temmuz 2006 Salı

Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımımız Maccabi Tel Aviv takımından Will Solomon’u renklerine kattı.
İki aydan bu yana süre gelen görüşmeler sonunda Yunanistan’dan Panathinaikos, İtalya’dan Siena, Türkiye’den Efes Pilsen ve İspanya’dan Tau Ceramica Vitoria takımlarının da transfer listelerinde bulunan Solomon, kulübümüzün 100. kuruluş yılında Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımımız ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.
1978 doğumlu ve guard pozisyonunda oynayan Solomon, 1.87 boyunda. Türkiye’de 2004-2005 sezonunda Efes Pilsen de oynayan Will Solomon, 2001-2002’de NBA’da Memephis Grizzlies forması da giymişti. Amerikalı basketbolcunun en önemli özelliği hücum ve savunmayı aynı oranda yapabilmesi ve çok iyi bir şutör Olması.
Geçtiğimiz sezon İsrail’de Maccabi Tel-Aviv forması giyen Solomon, takımının şampiyon olmasında önemli bir rol oynamıştı. Takımıyla çıktığı 26 lig maçında 13.9 sayı, 2.3 ribound, 3.4 asist ortalaması ile oynayan Amerikalı oyuncu, 2 sayılık atışlarda yüzde 60.7, 3 sayılık atışlarda yüzde 36.8 ve serbest atışlarda yüzde 84.5 ortalamayla oynadı.
Euroleague de ise 25 maçta 15 sayı, 2.4 ribound, 2.9 asist ortalaması ile oynayan Solomon 2 sayılık atışlarda yüzde 51.8 ve serbest atışlarda yüzde 79.7 ortalama sezonu tamamladı.

Basketbolda 3 İmza :Ömer Onan,Rasim ve Zeki imzaladı.

31 Temmuz 2006 Pazartesi

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız Kaptan Zeki Gülay ve Rasim Başak ile sözleşme yenilerken, Ömer Onan’ı da 1 yıl aradan sonra kadrosuna kattı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı basın toplantı odasında gerçekleştirilen imza törenine
Fenerbahçe Ülker Basketbol Şubesi Genel Direktörü Nedim Karakaş, Fenerbahçe Ülker Basketbol İcra Komitesi Üyesi Aydın Acun ile Kaptanımız Zeki Gülay, Ömer Onan ve Rasim Başak da imza töreninde hazır bulundu.

Rasim Başak ve Ömer Onan ile 3’er yıllık sözleşme imzalandığını belirten Genel Direktörümüz Nedim Karakaş, Kaptanımız Zeki Gülay’ın sözleşmesinin ise her yıl yenilendiğini belirtti.
Fenerbahçe Ülker İcra Kurulu Üyesi Aydın Acun ise konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Fenerbahçe Ülker birlikteliğinden sonra değerli oyuncularımız ile sözleşme imzaladık. Bu heyecan verici bir durum. Fenerbahçe Ülker olarak, kısa ve orta vadelerde Avrupa’da başarıyı hedefliyoruz.”
Kaptanımız Zeki Gülay ise imza töreni sonrasında 100. yılımızda taraftarımızın beklentisinin çok fazla olduğunu söyledi ve ekledi: “Çok güçlü bir kadromuz var. Beklentileri boşa çıkarmamak en büyük amacımız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

Fenerbahçe Ülker ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Ömer Onan, ortaya çıkan birleşmenin herkeste heyecan yarattığını ifade ederek, “Kariyerleri boyunca kaybetmeyi sevmeyen oyunculardan kurulu bir ekibiz. 100. yılında Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağımıza inanıyoruz. Avrupa Ligi’nde de hiçbir ekipten aşağı değiliz. İyi oynarsak Final-four’da yer alabiliriz. Geri dönmek güzel oldu. Birleşmeden dolayı en büyük keyfi ben yaşıyorum sanırım. Hem tuttuğum takıma döndüm, hem de Avrupa Ligi’nde oynayacağım” dedi.

Solomon ve İra Clark imzaladı.!!!!!!!!!

Fenerbahçe Ülker Basketbol takımı icra kurulu üyesi Aydın Acun ’da törende yaptığı konuşmada
"Basketbol milli takımını gönülden kutluyorum. Büyük bir atılım yaptılar. 2010’a kadar geçecek dönemde bu başarı kulüplerinde sorumluluğunu arttırdı. Fenerbahçe Ülker ’de bu sorumluluğun bilincinde. Solomon ve Clark’ın imzalarıyla Avrupa liginde büyük başarılara imza atacağız." dedi.

Yeni Transferimiz Willie Solomon ise " Özellikle Fenerbahçe’ye gelmekten çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Fenerbahçe Ülker olarak ilk defa Avrupa liginde hepimize çok büyük sorumluluk düşüyor. Daha fazla çalışmak, takım halinde biraraya gelmek, kenetlenmek ve seyircilere de çok keyifli basketbol maçları seyrettirmek istiyoruz. Benim bugünkü konsantrasyonum tamamen bununla ilgili "dedi. Ira Clark ise imza töreninde yaptığı konuşmada Fenerbahçe Ülker’e transfer olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirti.

İbrahim Kutluay’dan 3 Yıllık İmza

02 Ağustos 2006 Çarşamba

İbrahim Kutluay ise basketbola 12 yaşında Fenerbahçe Basketbol Okulu’nda başladığını hatırlatarak, ’’14 yıl bu takımın formasını giydim. (A) takımda kaptanlığa kadar yükseldim. Hayatım boyunca Fenerbahçeliliğimden gurur duydum. Tuttuğum takımın formasını taşımaktan da mutluluk duydum. Yuvama döndüğüm için çok mutluyum’’ diye konuştu.

Mirsad’dan 3 Yıllık İmza

08 Ağustos 2006 Salı

Fenerbahçe Ülker İcra Kurulu Üyemiz Aydın Acun ise; “Fenerbahçe Ülker’in en önemli hedefi Avrupa’da başarılı olmak. Transferlerimize bir yenisini daha ekledik. Mirsad kaliteli oyuncu. İnşallah Avrupa’da da başarılı olacağız” diye konuştu.
Mirsad Türkcan ise “Bu formaya kavuştuğum için çok mutluyum. Çünkü Fenerbahçe benim hayalimdi, uzun zamandan beri hep peşindeydim. Fenerbahçe Ülker olarak takım arkadaşlarımla birlikte inşallah büyük başarılara imza atacağız. 100. yılda bütün branşlarda başarılı olacağımıza inanıyorum.Başkanımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum dedi.
5. Yabancımız Eddie Basden

26 Kasım 2006 Pazar

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız 5. yabancısını transfer etti. 23 yaşındaki Birleşik Amerikalı Edward Basden Türkiye’ye geldi. 2 ve 3 numara mevkilerinde oynayan Edward Basden geçmiş yıllarda Amerikan Kolej Ligi’nde sergilediği mükemmel performansla adını duyurdu. Charlotte Üniversitesi’ndeki performansıyla dikkatleri üzerine çeken ve Eddie Basden olarak bilinen Edward Basden 2005 yılında Kolej Ligi’nde yılın oyuncusu, 2004 ve 2005 yıllarında ise üst üste yılın en iyi defansif oyuncusu seçildi. Maç başına 15-16 sayı ve 7 ribaund ortalaması olan Basden, Chicago Bulls’la anlaşmış ancak kadroda yer bulamayınca kariyerine Avrupa’da devam etme kararı almıştı. Sağlık kontrolünden geçen 1.95 boyundaki Edward Basden kısa süre içinde takımımızla çalışmalara başlayacak.
Özgür isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama