Fenerbahçe Taraftar Forumu

Geri Git   FENERBAHÇE TARAFTAR FORUMU > Mustafa Kemal Atatürk > Atatürk ve Fenerbahçe

Atatürk ve Fenerbahçe Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk

Paylaş Seçenekler Arama
Eski 31-07-2008, 13:27   #1
KakavaN
Dt.
KakavaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Futbolcu: 77- Gökhan Gönül
KakavaN is a splendid one to beholdKakavaN is a splendid one to beholdKakavaN is a splendid one to beholdKakavaN is a splendid one to beholdKakavaN is a splendid one to beholdKakavaN is a splendid one to beholdKakavaN is a splendid one to beholdKakavaN is a splendid one to beholdKakavaN is a splendid one to beholdKakavaN is a splendid one to beholdKakavaN is a splendid one to behold
Standart Atatürk ve Fenerbahçe

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de Fenerbahçeli’ydi. Atatürk, 10 Ağustos 1928 günü, 3-3 berabere biten Gazi Kupası maçından sonra üçü Galatasaraylı ve ikisi Fenerbahçeli olan beş kişinin önünde aynen şunları söyledi: "Burada üçe üçüz... Çünkü ben de Fenerbahçeliyim!"

5 Haziran 1932’de Kulübümüzün Kuşdili’ndeki binası yanınca, ilk bağış yine Büyük Önderimiz’den geldi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kulübümüzü ziyareti sırasında, hatıra defterimize yazdığı satırlar şöyledir; "Fe nerbahçe Kulübü’nün her tarafa mazhar-i takdir olmuş bulunan asari mesaisini işitmis ve bu kulübü ziyaret ve erbab-ı himmeti tebrik etmeyi vazife edinmiştim. Bu vazifenin ifası ancak bugün müyesser olabilmiştir. Takdirat ve tebrikatımı buraya kayd ile mübahiyim."
3.5.1918 - Ordu Kumandanı - Mustafa Kemal

9 AYRI OLAYLA DOĞRULANAN BİR GERÇEK:
Son dönemlerde yine spor çevrelerinde Atatürk’ün tuttuğu takımlar gündemde dolaşmaya başladı. Sanki dünyamızdan gidenlerden yeni haberler alınırmışcasına Türklerin Atasının zaman zaman taraf değiştirdiği izlenimleri bir çoğumuzu sadece güldürüyor.
Bazı basın yayın organlarında, örneğin değerli spor yazarı fanatik Beşiktaşlı Kazım Kanat’ın açıklamalarıyla büyük kurtarıcı Beşiktaşlı’ymış gibi gösteriliyor. Atamızın ölümünden 66 yıl sonra hangi takımı tuttuğu konusunda makaleler, hatta kitaplar yazılıyor. Adeta gaipten sesler geliyor. Ahiretin Sesi muhabirlerinin bildirdiği haberlere göre Büyük Atamız şimdi de BJK taraftarı. Jimnastik kulübümüzün bu konudaki son yoğun çalışması ise Vala Somalı tarafından Atatürk’ün mutlak Beşiktaşlı ilan edilmesi. Kesin bir gerçek ortada dururken Atatürk’ün hangi takıma sempati duyduğu, hangisine gönül verdiği konusu bilinçli olarak açılıyor, kafalar karıştırılmaya çalışılıyor. Bu kişiler ya da çevreler güneşi balçıkla sıvamaya kalkıyorlar. Bu tip insanlara "kafa karıştırmaloji uzmanları" demek yerinde olacak. Çünkü onların işi ortalığı bulandırmak. Gerçekten de ortaya attıkları iddiaların kafaları karıştırmaktan öte hiçbir değeri yok.
Galatasaraylı’lara gelince onların yakın zamana dek, bu konuda pek sesleri çıkmıyordu. Sadece geçmiş yıllarda birkaç yerde Atatürk’ü şu kulübün bu kulübün taraftarı değil kulüpler üstü saymak gerek gibi bir görüş ileri sürdükleri görülmüştü. Son zamanlarda Fenerbahçeliliği tartışılmayan Atatürk Beşiktaşlılarca Beşiktaşlı ilan edilince, o denli uzun boylu değil demek istercesine, onlarda bu konuya daha sık girer oldular. Örneğin Galatasaray Kulübü’nün aylık resmi dergisinde birkaç kez Atatürk’ü konu eden, onu kulüpler üstü gösterme çabalarında olan makaleler yayınlayarak "Tarihi Bir Mektubu Gün Işığına Çıkarıyoruz" dediler...

"ATATÜRK’ÜN FUTBOL MERAKI" adı altında Galatasaray Müzesi Müdür Yardımcısı ve Araştırmacı Adnan Işık yine bu konuyu işliyor. "Türk basınında zaman zaman Atatürk’ün hangi takımı tuttuğu tartışmaları yapılır. Herkes onu kendi tarafına çektiği için de bir sonuca varılmaz. Bu yazıda bizim gayemiz, konuya tarafsız bir gözle ve belgelerin ışığında yaklaşmaktır."
Bunları yazdıktan sonra, Ali Sami Yen’in 1914 yılında binbaşı rütbesinde ki Mustafa Kemal’i Galatasaray’ın Rumenlerle yapacağı bir maça davet ettiğini bu davetin Atatürk’e geç ulaştığını ama yine de Mustafa Kemal’in kulüp müzesinde hala saklanan davete teşekkür niteliğindeki cevabı mektubunu da yayınlıyor. O mektupta Atatürk, "Davet mektubunuzu ancak dün sabah aldım. Fakat ben o gün doğrudan gidip maçı izledim." demektedir.

Bilgiler: fenerbahce.org

İlgili fotoğraflar :

(Atatürk'ün Fenerbahçe Kulübüne yazmış olduğu ve imzaladığı Osmanlıca yazılı logo)

Konu KakavaN tarafından (31-07-2008 Saat 13:29 ) değiştirilmiştir.
KakavaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 02-08-2008, 18:39   #2
alierkan1957
Guest

muhteşem olmuş tuğçe kızım
ellerine sağlık
Eski 11-11-2008, 00:18   #3
rushman
Müdavim
rushman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Futbolcu: 10- Alex De Souza (C)
rushman is on a distinguished road
Standart Gerçekten Gazimize yakışan bir çalışma..

Çok beğendim, çok güzel bir çalışma..

Ruhu şad olsun. Ölüm yıl dönümünde, ruhuna dua ile..

Mekanı cennet olsun..
Ulu önderi, yalnız gibi gösterenlere, hadlerini bilmeyenlere de
çok güzel bir cevap olmuş.:ok:

3-5 bilgi ile film yapmaya çalışıyorlar. Rahat uyusun..
Bu sevgisi ile kabir de değil, yüreklerimizde yatıyor...
rushman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-08-2009, 18:25   #4
mcem
Eski Açık
mcem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mcem is on a distinguished road

Ulu önder Atatürk'ün Fenerbahçeli olduğunu bana rahmetli dedem anlatmıştı,galiba 1970 yılıydı.

Anne tarafından dedem (bir deniz subayı idi) Atatürk'ün sofrasında 3 kere bulunmuş ve bizati kendisinden duymuştu.Zaten o yaştakilerin çoğu Fenerbahçeli idi.Bunda elbette;işgal yıllarında Fenerbahçenin gösterdiği başarıların payı çok büyüktür.

Şu son 10-15 yılda başladı malum fransızlara duyulan sempati...

60 ve 70li yılları çok iyi bilen birisi olarak söyleyebilirim ki ezici bir çoğunluğumuz vardı.Ancak Anadolu'nun güney-doğusu ve kısmen doğusunda Fenerbahçelilik nedense hiç fazla yayılamadı.

Sevgiler...
mcem isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-08-2009, 21:21   #5
fehmi
Eski Açık
fehmi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
fehmi is on a distinguished road

Alıntı:
mcem isimli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ulu önder Atatürk'ün Fenerbahçeli olduğunu bana rahmetli dedem anlatmıştı,galiba 1970 yılıydı.

Anne tarafından dedem (bir deniz subayı idi) Atatürk'ün sofrasında 3 kere bulunmuş ve bizati kendisinden duymuştu.Zaten o yaştakilerin çoğu Fenerbahçeli idi.Bunda elbette;işgal yıllarında Fenerbahçenin gösterdiği başarıların payı çok büyüktür..
Sayın abim ben de o ruhu bilen bir babanın oğlu olarak Fenerbahçeli oldum zaten. Biz Türkiye Cumhuriyetini kuranların takımıyız.

Alex de Souza
Alex'le sonsuza

herkes Alex'i izlerken parmaklarını yiyor biz çayımızı yudumlayalım
fehmi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 06-08-2009, 19:00   #6
mcem
Eski Açık

Alıntı:
fehmi isimli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın abim ben de o ruhu bilen bir babanın oğlu olarak Fenerbahçeli oldum zaten. Biz Türkiye Cumhuriyetini kuranların takımıyız.

Fenerbahçemizin Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda çaba gösteren tek kulüp olduğu gerçeği tartışmasızdır.

Lakin yeni nesillerin Fenerbahçeye kazandırılması için sadece tesis değil,sportif başarıda çok önemlidir.Benim yaşımda veya yakın olan arkadaşlarımız çok iyi bilirler ki,bilhassa 90lı yıllarda sempatimizi yitirmiştik.Yapılması gereken şey;mümkün mertebe sportif başarı sağlayarak bundan sonraki nesillerin Fenerbahçeli olmasını sağlamaktır.

Sevgiler...
Eski 06-08-2009, 19:14   #7
∂îşî_кαиαяуα_۱۹٥٦
♥çυвυкℓυ_ѕєν∂αℓıѕı♥
∂îşî_кαиαяуα_۱۹٥٦ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Futbolcu: 23- Semih Şentürk
∂îşî_кαиαяуα_۱۹٥٦ is on a distinguished road

Atatürk'ün başka takımdan olduğunu idda edenler bu yazıları okumalılar.
Eski 06-08-2009, 19:28   #8
mcem
Eski Açık

Alıntı:
∂îşî_кαиαяуα_۱۹٥٦ isimli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Atatürk'ün başka takımdan olduğunu idda edenler bu yazıları okumalılar.
Rahmetli dedemin bana söylediklerini ispat edemem ama niye yalan söylesin ki?..

Kaldıki o zamanlar ,takım tutkusu bu derecede değildi.Ama bu işin ispatı çok basit bence:

Neden yaşı 65'in üstünde olanların %80'i Fenerbahçeli?Neden Ordu mensuplarının( er ,erbaş ve astsubay hariç) %90'ı Fenerbahçeli?Durup dururken tutmadılar herhalde Fenerbahçeyi değil mi?..

Bu mantık yürütülmeli bence!

Ancak;ulu önderimizin Fenerbahçeli olması ,Fenerbahçemizin işgal yıllarında,yabancılara karşı aldığı büyük başarılar,günümüzde pek kaale alınmamaktadır.Bu maalesef bir gerçektir.

Sevgiler...
Eski 06-08-2009, 23:03   #9
dekortiko
SarıKanaryalar Yönetim
dekortiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Futbolcu: 77- Gökhan Gönül
dekortiko is on a distinguished road

Alıntı:
mcem isimli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ancak;ulu önderimizin Fenerbahçeli olması ,Fenerbahçemizin işgal yıllarında,yabancılara karşı aldığı büyük başarılar,günümüzde pek kaale alınmamaktadır.Bu maalesef bir gerçektir.
Yalçın Doğan'ın Fenerbahçe Cumhuriyeti isimli kitabında, Harrington kupası'nın kazanılmasını anlattığı bölümleri okurken, heyecan ve gururdan gözlerim yaşarmıştı.

Bir şarkısın sen
Ömür boyu sürecek

SANA SÖZ IŞIK SÖNMEYECEK FENERBAHÇEM!
dekortiko isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 07-08-2009, 00:01   #10
Phantom
1907
Phantom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Futbolcu: 5- Emre Belözoğlu
Phantom is on a distinguished road

Bazı mal oğlu mallarda çıkıp televezyonlara Atatürk zamanında ki Fenerbahçe başkanı Atatürkü öldürmek için komplo düzenledi der.

Phantom isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama