|
|||||||
| Atatürk ve Fenerbahçe Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk |
![]() |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Arama |
|
|
#1 |
|
HayâLPerest..
![]() |
Babası öldü. Yetim büyüdü. Üvey evlat oldu. Tutuklandı. Hapse atıldı. Sürüldü. İşsiz kaldı. (Şöyle yazıyordu o sıkıntılı günlerde kaleme aldığı günlüğüne: Harcamalarım fazla değil, zira gelirim hep az.) Hastalandı... Böbreklerinden. Vuruldu... Göğsünden. Mesleğinden atıldı. İdama çarptırıldı. Kardeşleri öldü. Çocuğu olmadı. Boşandı. Karaciğeri iflas etti. Evet... Mustafa Kemal Atatürk bu. ![]() Evladı olmayan bir yetimin, duygularını anlatın... Anlatın ki, o yetimin, evlatlarımıza bıraktığı hediyenin kıymetini anlasın evlatlarımız. Cumhuriyet, çocuklara anlatıldığı gibi, folklorik bir müsamere coşkusundan ibaret değil çünkü... Anlatın ki, kökeninde barınan derin hüznü kavrasınlar. İşte liste yukarıda. Kısacık ömründe bir insanın başına ne felaket gelebilirse, gelmiş... Bunu anlatın. Direnen... Teslim olmayan ruhu anlatın. Korkmasınlar engellerden. Korkmasınlar yalnız kalmaktan. Korkmasınlar işsizlikten. Korkmasınlar parasızlıktan. Korkmasınlar alçaklardan. Korkmasınlar doğrulardan. Yürek dediğin... Sadece organ değil arkadaş. Bunu anlayın! AB Uyum yasaları gereğince devlet dairelerinden Atatürk resimlerinin kaldırılmasını protesto ediyoruz! İzmir kurtulmuş, çok tatlı bir yorgunluk, Ankara'ya hareket edecekler... Trene binerler ve kompartımana çekilirler. Ertesi gün, yaveri, Atatürk'ün kompartımanının kapısını çalar. Atatürk, yorgun, bitkin bir halde kravatını yıkamaktadır. Yaveri: 'Paşam bu ne hal, hiç uyumadınız herhalde; niye böylesiniz', der. 'Çocuk, kompartımanıma yastıkla battaniye koymayı unutmuşsunuz, kolumu yastık yaptım ağrıdı, setremi yastık yaptım üşüdüm, uyumadım kalktım', der. Yaveri: 'Aman Paşam! Birimize haber vereydiniz; hemen size bir yastıkla battaniye getirirdik', der. Ve bir ülke kurtarmaktan dönen komutan tarihi bir cevap verir:'Geç fark ettim, hepiniz en az benim kadar yorgundunuz, hiç birinize kıyamadım. Önemli olan benim uyumam değil; milletimin rahat uyuması ATAMIZ SAYESINDE NE KADAR RAHAT UYUYORUZ KI; HALA UYANAMADIK? ![]()
|
|
|
#2 |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Yaş: 37 Mesajlar: 3,540
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sözün bittigi an;
Atatürk sayesinde ne kadar rahat uyuyoruzki, halen uyanamadık...!
|
|
|
|
#3 |
|
Şeboist
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 10- Alex De Souza (C) Yaş: 20 Mesajlar: 8,757
![]() |
şuda bir gerçek ki böyle düşündüğümüz için zaten bu kadar değer veriyoruz,onun bizler için neler yaptığını bildiğimiz için
![]() Alex De Souza #10# Sevmişim seni herşeyden fazla Ölünce FENER yazsın mezar taşımda Tek gerçek sensin yalan dünyada Koymuşum cinconuna 8taşına ŞEBrOck & D/D
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
чаѕаm віtєг dєѕtєκ aѕla
Üyelik tarihi: Jul 2008 Futbolcu: 10- Alex De Souza (C) Mesajlar: 960
![]() |
ağlamamak elde değil be
|
|
|
#5 |
|
Atatürkçü Gençlik
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 16-Cristian Baroni Yaş: 18 Mesajlar: 173
![]() |
insanlarımıza çocuklarımıza bunları anlatmalıyız iyice belletmeliyiz
ama öyle insanlar var ki atatürkü çoluğuna çocuğuna kötülüyor sadece içtiği içkiyi içtiği sigarayı anlatıyor bunlardan bahsetmiyor daha sonra böyle iktidarlar ve buna benzer insanlar ortaya çıkıyor
|
|
|
|
#6 | |
|
Şeboist
![]() |
Alıntı:
![]() Alex De Souza #10# Sevmişim seni herşeyden fazla Ölünce FENER yazsın mezar taşımda Tek gerçek sensin yalan dünyada Koymuşum cinconuna 8taşına ŞEBrOck & D/D
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Atatürkçü Gençlik
![]() |
Alıntı:
illaki kötülemek isteyen bi kısım insanlar varya onlar için sölemiştim
|
|
|
|
|
#8 |
|
Müdavim
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 10- Alex De Souza (C) Yaş: 18 Mesajlar: 1,362
![]() |
Sözün bittiği yer..
|
|
|
#9 | |
|
Şeboist
![]() |
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Atatürkçü Gençlik
![]() |
kardeş Atatürk ve onun ilkeleri son zamanlarda o kadar yersiz sohbetlere konu oluyor ki
onlara bakılarak bu benzetmeler bence daha iyi ama hiç benzetme yapılmaması tabiki daha güzel olur
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
|
|