|
|||||||
| Eğitim Eğitim Dünyasından Haberler, Gelişmeler. Liseler ve Üniversiteler.. |
![]() |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Arama |
|
|
#1 |
|
Dt.
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Mesajlar: 5,385
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sagopa olsun, Yasemin Mori olsun daldan dala atlarım müzik dinlerken. Hatta Güllü-Ödüm Kopuyor çok bomba şarkı ![]() Ama bu başka. Benim gibi her tarzı dinleyenler en azından bi denesin. Bana eskiden bayık gelirdi klasik müzik ama V filmiden 1812 overure vardı hatırlıyorsanız ondan itibaren bi sardım.. Bayılıyorum şimdi.. Özellikle siz de benim gibi piyano ve keman sesine aşıksanız bu ikiliyi öneririm. Ayrı ayrı konular açmak istemedim. Naçizane tavsiyem takın kulaklıkları dinleyin sessiz bir odada.. Vivaldi'yi tek geçerim aslında onun için açmıştım konuyu ama Tchaikovsy'den de 2 şarkı koyayım dedim.. Dip Not: Çaykovski geçliğinde çok canlar yakmıştır dicem de kötü söylentiler var hakkında hiç girmiyorum oraya ![]() Ben ikisinden de ikişer tane koyuyorum numunelik.. Tchaikovsky 1812 overture Vivaldi Violin Concerto Tchaikovsky piano concerto Vivaldi-Autumn (4 Mevsim eserlerinden)
|
|
|
|
#2 |
|
Almost Black
Üyelik tarihi: Jul 2010 Futbolcu: 10- Alex De Souza (C) Mesajlar: 1,036
![]() |
sıtemızde bu kadar kalıtelı muzık sevenlerın oldugunu bılmek cok guzel gercekten
|
|
|
|
#3 |
|
Almost Black
Üyelik tarihi: Jul 2010 Futbolcu: 10- Alex De Souza (C) Mesajlar: 1,036
![]() |
cunku muzık ınsanın ruh halini ortaya cıkarır
|
|
|
|
#4 |
Üyelik tarihi: Sep 2008 Futbolcu: 10- Alex De Souza (C) Yaş: 49 Mesajlar: 3,537
![]() |
Klasik müzikte her türlü duyguyu bulabilirsiniz.
Mozart'ın piyano konçertolarında hüzünlenip, keman konçertolarında neşelenebilirsiniz. Vivaldi'yle dansedip, Schubert'le ağlayabilir; Beethoven'de caz nameleri duyabilirsiniz. Ben tüm gün klasik müzik dinlerim. Arabamda da USB'den bağlı 16 GB dolu dolu klasik müzik vardır. Eşim ve eşimin ailesi de tam bir klasik müzik dinleyicisi ve yorumcusudurlar. Eşim zaten opera şarkıcısıdır. Sitemizin herşeyi olan Dekortiko (Rıdvan) da klasik müzik uzmanıdır ve süper mandolin çalar. Arzu eden olursa bu konu üzerinde üyelere rehber olmaya çalışırım naçizane. Böyle güzel bir konu açtığı için de Tuğçe'ye teşekkür ederim.
|
|
|
#5 |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Yaş: 44 Mesajlar: 12,611
![]() |
Tuğçe tebrik ederim seni. Forumda yazdığın kaliteli yorumlarının altında kültürel altyapı olduğunu tahmin ediyordum zaten. Tchaikovsky 1. Piyano Konçertosu benim en büyük favorilerimdendir. Tchaikovsky'den Fındıkkıran ve Kuğu Gölü Bali Süitlerini de beğeneceğini tahmin ediyorum.
Piyano sesini çok sevdiğine göre, sana özellikle Mozart'ın 21 ve 23 numaralı piyano konçertoları tavsiye ederim.
|
|
|
|
#6 | |
|
Dt.
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Mesajlar: 5,385
Alıntı:
|
|
|
|
|
#7 |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 1- Volkan Demirel Yaş: 54 Mesajlar: 6,148
bende tuğçe kızımın gözlerinden öpüyorum
böyle kaliteli nezih bir konuyu gündeme getirdiği için nacizane bende rap ve arabesk in dışında her türlü müziği dinlerim benim klasik müzikle tanışmam wolvfgang amadeus mozart la olmuştur 80 li yıllarda sinemada hayatını konu alan bir filme gittikten sonra klasik müziğe bakışım çok değişmişti şimdi bazen çok yorgun olduğum zamanlarda bir klasik müzik yorumu dinleyip adeta meditasyon uyguluyorum mozart olur çaykovski olur betowen olur mutlaka olur bir tanesi
|
|
|
#8 | |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 77- Gökhan Gönül Yaş: 44 Mesajlar: 12,611
![]() |
Alıntı:
![]() Tuğçe'ye tavsiye ettiğim 23 numaralı piyano konçertosunın 1. bölümü, o filmin final müziğidir
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Yeni SK
Üyelik tarihi: Jul 2010 Futbolcu: 2- Diego Lugano Yaş: 55 Mesajlar: 767
![]() |
Alıntı:
![]() böyle bir konu açmanız beni çok müteessir etti. tebrik ederim. bu foruma şimdi daha fazla ısındım.
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
Üyelik tarihi: Jun 2008 Futbolcu: 1- Volkan Demirel Yaş: 54 Mesajlar: 6,148
Alıntı:
daha doğrusu adam elleriyle tuşların üzerinde adeta vals yapıyor gibiydi konçertoları giriş bölümlerinden pek çakmam ama müziğin ritmi insanı rüyalar diyarına götürüyordu o kadar etkileyici ve zihine kazınıyorki bu filmden bir hafta sonra dahi ağzımda hala o ritmleri çalmaya uğraşıyordum.sanki türk sanat müziği eseri gibi hafızada yer ediyor çok etkileyici çok muhteşem zaten bu filmden sonra klasik müzik dinler oldum eskiden kapı gıcırtısı diye dalga geçerdim.
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
|
|